Uskomatonta, että on kulunut jo puoli vuotta siitä, kun kirjoitin näin:

Toukokuun 15.päivänä ”out-of-the-box” -toimija Uranus kierii kyljellään Oinaasta Härkään … Uranus on vapaudenrakas vallankumouksellinen, kapinallinen ja peloton pioneeri sekä kaiken kyseenalaistaja. Härässä se kyseenalaistaa kaiken, mikä liittyy rahaan.

Härkä ja 2.huone edustavat henkilökohtaisilla kartoillamme työllä ansaittua varallisuutta: käteisvaroja ja omaisuutta kuten asuntoja sekä niiden hankkimiseen otettuja lainoja, ts. meidän henkilökohtaisia taloudellisia resurssejamme. Sen vastapäisestä merkistä Skorpionista ja 8.huoneesta käsin suuremmat voimat vaikuttavat taloudelliseen tilanteeseemme ohjailemalla yhteisiin varoihin liittyviä rahavirtoja.

Myös poliittisessa astrologiassa Härkä ja Skorpioni ovat rahan, kaupan, kulutuksen, sijoitusten, pankkitoimialan ja finanssimaailman merkkejä; ydinasia on sama, mutta mittakaava henkilökohtaisen sijaan globaali. Taloussivuilta eivät juttujen aiheet lopu.

Raha pyörittää maailmaa, ja Uranus aloittaa rahan maailmassa vallankumouksen, jonka aseina ja työkaluina on kosmoksen Pelle Pelottoman baby: uusi teknologia. Uranus ei siedä asioiden selittämistä sillä, että ”näin on aina tehty”. Se vaatii liikkumatilaa ja vaihtoehtoja. Velkavangit vapaaksi! Uranus on yksilön puolustaja.

Nopealiikkeinen ja uhkarohkea Uranus koko universumin hitaimmin syttyvässä merkissä Härässä joutuu tekemään hartiavoimin töitä konservatiivista ajattelua ja status quon puolustajia vastaan.

Otos on lokakuisesta artikkelista Suhdetoimintaa, jossa ihastelin sitä lupaavaa kosmiseksi konseksukseksi ristimääni asetelmaa, jonka Uranuksen saapuminen Härkään viimeistelee. Tällä hetkellä Uranus on jo lähtökuopissa ja sen laukut eteisessä, Oinaan viimeisessä asteessa.

Levottomuus. Liike. Muutos.

Astrologisten toimijoiden monisyisiä, monitasoisia ja monimerkityksellisiä sisältöjä kirkastetaan usein avainsanoilla. Tuloksena on luonnollisesti karikatyyri, mutta kuten kansallisissa stereotypioissa myös näissä yleistyksissä on totta ainakin toinen puoli ja loppu rakentuu olosuhteiden (merkin, huoneen ja aspektien) mukaan.

Ilman Uranus ja tulen Oinas olivat sopusointuinen parivaljakko, sillä niiden energiat sopivat samankaltaisuutensa ansiosta hyvin yhteen: sähäkkää, kärsimätöntä, uhkarohkeaa, yksisilmäistä ja pioneerihenkistä vauhdinhurmaa, Uranuksen tapauksessa mentaalilla, Oinaan fyysisellä tasolla.

Monet meistä ovat epäilemättä tyytyväisiä, jos viime vuosien sotaisa, aika ajoin suorastaan pelottava meno alkaa lähikuukausina rauhoittua. Korean niemimaalla sodan uhka on ollut todellisempi kuin miesmuistiin, mutta tällä hetkellä merkit ovat lievästi plussan puolella. Kuin kohtalon oikusta eilinen Koreoiden välinen huippukokous järjestettiin samana päivänä, jolloin sodan jumala Mars ja ydinvoimaa hallinnoiva Pluto olivat yhtymässä. Lopullinen piste (tai pilkku tai puolipiste tms.) tämänkertaiselle lähentymisprosessille saataneen kuitenkin vasta marras-maaliskuussa, jolloin Uranus on jäähyväisvierailulla samoissa Oinaan viimeisissä asteissa, missä se on parhaillaan.

Härässä Uranusta odottavat muutaman viikon kuluttua kuitenkin aivan erilaiset olosuhteet, joihin se joutuu vierailevana tähtenä parhaansa mukaan mukautumaan kuin näyttelijä uuteen rooliin. Härkä on vakaa maaelementin merkki, jonka energia on konkreettista, konservatiivista, säilyttävää, kestävää, hidasta (käynnistymään, pääsemään alkuun, muuttumaan …), perusteellista, ennustettavaa ja turvallista.

Melkoinen haaste Uranukselle, jota kuvataan usein sanalla herättäjä: se saapuu paikalle ja alkaa ravistella nuutuneita, aikansa eläneitä, parhaat päivät nähneitä, epätarkoituksenmukaisia rakenteita, toimintatapoja, valintoja, elämäntyyliä yms.

Innovatiivisuus. Inspiraatio. Intuitio. Improvisointi.

Uutta luova nero, idealistinen älykkö, nopeiden muutosten mestari ja vaarallinen ääriajattelija, joka haastaa, provosoi, loukkaa ja kyseenalaistaa.

Poikkeuksellinen, omaperäinen, eksentrinen, epäsovinnainen, tottelematon. Objektiivinen, epätunteellinen, etäinen, riippumaton.

Uranuksen vanavedessä tapahtuu ennennäkemättömiä, aikaansa edellä olevia, suunnittelemattomia asioita. Sitä seuraavat kapinat ja kansannousut, kuten viimeiset seitsemän Oinas-vuotta osoittivat, mutta raha- ja talousasioihin liittyen ehkä kuitenkin päällimmäisinä ovat epävarmuus, epävakaus ja äkkinäiset muutokset, joiden suunta selviää vasta, kun ne tapahtuvat.  Odotettavissa on odottamattomia asioita.

Vertical-Factories2-889x589
Kuva: Inhabitat-sivusto

Uranus on futuristinen toimija, jonka myötä syntyy uusia globaaleja trendejä ja sukupolvikokemuksia: niitä suuria muutoksia, joita maanpäälliset tulevaisuustutkijat yrittävät ennustaa. Uranuksen ja kahden muun ulkoplaneetan, Neptunuksen ja Pluton, vaikutukset ovat ensisijaisesti kollektiivisia. Yksilötasolla ne tuntuvat lähinnä silloin, kun planeetta tekee vahvoja aspekteja syntymäkartan vaikutusvaltaisiin kohtiin.

Härän toimenkuvaan kuuluvat konkreettisten raha-asioiden ohella myös luonnonvarat ja maatalous sekä arvomme, joten lähivuosina keskustellaan muustakin kuin rahasta. Esimerkiksi luonnonsuojelu, ympäristö- ja ruoantuotantoteknologia, ruoan hinnan epävakaus ja maanomistusasiat ovat todennäköisiä uutisaiheita. Arvomaailma alkaa kallistua tasa-arvon, veljeyden ja vapauden suuntaan, jota muutosta Uranus on jo alustanut Oinaassa. Jakamistalous vahvistuu, kun Uranus rakentaa maailmasta yksilöiden kollektiivia.

Happy birthday Mark!

Astrologisesta näkökulmasta on kutkuttavan kiinnostava yhteensattuma, että viime viikot julkisuuden valokeilassa valtavan mediakohun keskipisteenä ilmiselvästi vasten tahtoaan kärvistellyt Facebookin suuri valkoinen päällikkö Mark Zuckerberg viettää syntymäpäiväänsä Uranuksen Härkään siirtymistä edeltävänä päivänä.

Hän täyttää 14.5 kokonaista 34 vuotta – paljon onnea! Epäilen, ettei Zuckerberg koe Uranuksen saapumista aurinkomerkkiinsä lahjana, sillä Zuckerberg & Facebook (jonka tavallisia ihmisiä ja suurta yleisöä edustava Kuu pääsee ensimmäisenä Uranuksen käsittelyyn) näyttäisivät joutuvan seuraavan seitsemän vuoden aikana melkoiseen pyöritykseen.

astro_2gw_mark_z.50176.21727

Zuckerbergin syntymän ajanhetki ei ole julkista tietoa, joten hänen karttansa huonejako jää arvailujen varaan. Kiinnostavinta juuri nyt ovatkin planeettojen merkkisijainnit, joihin riittää päivän tarkkuus. Mr. Facebookin kartta näyttää erikoiselta, ja sitä se on. Aurinko ja Venus ovat Härässä ja niitä vastapäätä  – oppositiossa – Skorpionissa ovat Pluto, Saturnus ja Mars. Kuu viettää noin 2,5 päivää kussakin merkissä ja sekin oli varmuudella Skorpionissa koko Zuckerbergin syntymäpäivän, vaikka kelloajan puutteen takia sen tarkka astesijainti on epävarma.

Kuusi planeettaa ml. Aurinko ja Kuu kartan raha-akselilla on monta planeettaa varsinkin, kun rahan planeetat Venus ja Pluto ovat molemmat omassa merkissään. Menestystä ovat epäilemättä edesauttaneet isojen planeettojen väliset suotuisat suhteet. Ei ihme, että Zuckerbergistä tuli miljonääri 22-vuotiaana ja miljardööri jo vuotta myöhemmin. Nyt 33-vuotiaana hän on rikkain nuorista (alle 40-vuotiaista) omilla ansioilla vaurastuneista miljardööreistä: hänen omaisuutensa arvo on $ 71 miljardia.

Alustavia toimenpiteitä

Ensimmäisenä näytöksenä tässä draamassa on seurattu kuulusteluja, joihin Zuckerberg kutsuttiin Facebookin epämoraalisiksi ja/tai epäeettisiksi katsottujen toimintatapojen takia Cambridge Analytica -tapauksen yhteydessä. Hänen Merkuriuksensa on Oinaan viimeisessä asteessa, jossa Uranus on käynyt sen kimppuun kuin yleinen syyttäjä vaatien Oinaan teemoilla yksilön oikeuksien kunnioittamista.

Samaan aiheeseen liittyen olemme saamassa Uranukselta sen Oinas-vuosien päättyessä läksiäislahjaksi EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR), jota aletaan soveltaa koko unionin alueella 25.5. Asetuksessa todetaan mm., että ”luonnollisten henkilöiden suojelu henkilötietojen käsittelyn yhteydessä on perusoikeus” ja ”luonnollisten henkilöiden olisi voitava valvoa omia henkilötietojaan”. Kiitos kosmoksen Robin Hoodille, joka valvoo pienen ihmisen etua.

Kunnia siitä, että tieto miljoonien ihmisten Facebook-datan myymisestä Cambridge Analyticalle tuli julkiseksi, kuuluu suurisuiselle mediamoguli Jupiterille. Se on puuhastellut vallan, seksin, ison rahan ja salaisuuksien Skorpionissa jo syksystä lähtien ja ansioitunut mm. #metoo-kampanjan ohjaajana. Heti Skorpioniin saavuttuaan se oli yhtymässä Zuckerbergin Plutoon, joka on merkin 1.asteessa.

Viimeisen puolen vuoden aikana Jupiter on ollut Zuckerbergin kartalla yhtymässä paitsi Plutoon niin myös Saturnukseen, Kuuhun ja Marsiin sekä oppositiossa Venukseen ja Aurinkoon. Parhaillaan se peruuttaa ja edellä mainitut aspektit toistuvat; vain Pluto jää toistojen ulottumattomiin astesijaintinsa ansiosta. Heinäkuussa Jupiter kääntää taas suuntaa ja aspektit toistuvat kolmannen kerran. Jättiannos kaiken maksivoivaa Jupiterin energiaa. Vaikka Jupiter onkin lähtökohtaisesti ”suuri hyvä”, rajansa kaikella.

Skorpionissa Jupiter nosti ensitöikseen tapaus Harvey Weinsteinin julkisuuteen varoittavaksi esimerkiksi siitä, mitä tuleman pitää. Uranus Härässä -ajasta saattaa jäädä historiankirjoihin tapaus Zuckerberg ja Facebook, vaikka Naamakirjan juuri julkaistut ensimmäisen vuosineljänneksen tulokset näyttivätkin selvää kasvua sekä käyttäjämäärissä että taloudellisessa tuloksessa.

Zuckerbergin Pluto on myös Uranuksen työstämisen ensimmäinen kohde, kun se muutaman viikon kuluttua suorittaa entrén Härkään ja opposition aspekti niiden välillä tarkentuu täsmäosumaksi.

Heti seuraavana päivänä ohitusta tekevä maailmankaikkeuden tehokkain tapahtumatuottaja Mars astuu Uranuksen tontille Vesimieheen ja on pakottavassa 90-asteen aspektissa sekä ohitusta tekevään Uranukseen että Zuckerbergin Plutoon. Kuviota kutsutaan T-ristiksi ja se on hyvin räjähdysherkkä asetelma varsinkin, kun osallistujina ovat Mars, Uranus ja Pluto. Marsin ja Uranuksen kulma lisää kierroksia merkinvaihtoon yleisemminkin.

Elämäni mies?

Itse odotan jännityksellä, mitä tapahtuu viiden vuoden kuluttua.

Elokuussa 2023 Uranus ottaa ensikosketuksen Venukseeni ja on yhtymän aikaan paikallaan stationary retrograde -tilassa valmistautuen peruutusvaiheeseen.  2025 tammikuussa se on toistamiseen yhtymässä Venukseeni ja jälleen paikallaan, mutta stationary direct, sillä se valmistautuu palaamaan normaalinopeuteen.  Näiden kahden tapahtuman välissä Uranus ylittää Venukseni peruuttaen.

Stereotyyppisin ilmaus yllätysten mestari Uranuksen ja rakkauden Venuksen yhtymästä aistinautintoja arvostavassa Härässä on tietenkin salamarakkaus, joka tulee puskista ja vie maton jalkojen alta. Ihana ajatus! Toki potentiaalia on muuhunkin kuten rahatilanteen yhtäkkiseen muutokseen. Venukseni on 10.huoneessa ja hyvin verkottunut kartallani, joten Uranuksen kosketuksella on monenlaisia seurauksia – ovatko ne positiivisia vai negatiivisia, jää nähtäväksi. Tuskin maltan odottaa.

baiser_de_lhotel_de_ville_doisneau
Robert Doisneau: The Kiss at the City Hall (1950)

Kohtalokkaaseen kohtaamiseen on vielä vuosia, mutta suureen ensi-iltaan ainoastaan pari viikkoa. Kannattaa olla kuulolla ja lukea talousuutisia. Toukokuun puolivälissä saamme pitkän aikavälin ennustuksen sekä vihjeitä siitä, mitä on tuloillaan.

Yksi asia on päivänselvä: vain muutos on pysyvää.

Uranus siirtyy Oinaasta Härkään 15.toukokuuta.
7.marraskuuta se peruuttaa takaisin Oinaaseen.
6.maaliskuuta 2019 se palaa Härkään.
7.heinäkuuta 2025 se siirtyy Kaksosiin.
8.marraskuuta Uranus palaa vielä kerran Härkään, josta se poistuu 26.4.2026.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s