Maailmankaikkeus rakentaa pala palalta yhteistyörintamaa, joka tuottaa iloa kaikelle kansalle – toisille enemmän ja toisille vähemmän, kuten elämässä on tapana. Ensimmäisenä asemiin saapui Pluto jo 2008, seuraavana Neptunus 2011. Tuorein tulokas rintamassa on Skorpionissa jo muutaman viikon oleskellut Jupiter.

Yhteistyön ytimessä ovat planeettojen merkkisijainnit ja niihin perustuvat aspektit eli planeettojen väliset, tietyn kokoiset geometriset kulmat, joilla on potentiaalia tuottaa tapahtumia elämässämme, elinympäristössämme ja maailmassa.

Syntymäkartan aspekteista rakentuu se viitekehys, jossa elämämme toteutuu valintojemme seurauksena. Kartta on kuin SWOT-analyysi: siinä on uhkia ja mahdollisuuksia, vahvuuksia ja heikkouksia. Ohitusta tekevät planeetat aktivoivat syntymäkartan potentiaalin.

Väheksymättä lainkaan henkilökohtaisten planeettojen saavutuksia seuraan nykyisin poikkeustilanteita lukuun ottamatta vain hitaampia planeettoja Jupiterista Plutoon. Niiden työn tulokset ovat mm. pitkäkestoisempia kuin esimerkiksi sähäkän Marsin tuottamat arjen tapahtumat, vaikka olenkin tyytyväinen aina, kun Mars pakottaa järjestämään keittiönkaapit ja Venus lähettää kampaajalle yms.

Meri syvä ja rannaton …

Planeetat, joiden välillä on kolmion aspekti eli 120 asteen kulma, tukevat toisiaan. Energia soljuu niiden välillä esteettömästi. Kolmio ei pakota eikä vaadi vaan asiat tuntuvat tapahtuvan melkein itsestään. Se on niin vaivaton, että sen potentiaali saattaa jäädä huomaamatta ja hyödyntämättä, vaikka tuskin kuitenkaan tuloillaan olevan mittaluokan tapahtumassa.

Jupiter tekee Skorpionissa ollessaan kolmiota Neptunukseen Kaloissa. Ensimmäinen kolmio jättiläisten välillä on tarkka joulukuun 1.viikolla, mutta vaikutus alkaa paljon aikaisemmin ja sen kuulee uutisista. Kun Neptunus-asiat ilmestyvät mediaan, yhteistyö on päässyt kunnolla käyntiin. Meneillään oleva keskustelu kannabiksen lääkekäytöstä on jo ihan puhdasta neptunusta.

Se että hitaiden planeettojen merkin vaihto näkyy uutisissa etupainotteisesti, ei tarkoita, että esimerkiksi Jupiterin siirtyminen Skorpioniin alkaisi heti vaikuttaa siellä oleviin syntymäkartan planeettoihin. Kontaktin täytyy olla riittävän läheinen eli asteluvun lähellä tarkkaa osumaa, ennen kuin alkaa tapahtua.

Seuraavat tarkat kosketukset Jupiterin ja Neptunuksen välillä tapahtuvat toukokuussa ja elokuussa. Kyseessä on sarja samaa aspektia. Sarja on tulosta planeetan peruutusvaihteesta, josta johtuen planeetta näyttää vaeltavan edestakaisin samalla reitillä ja kohtaavan saman kanssakulkijan useamman kerran.

Varpaat ja meri (2)

Jupiterin ja Neptunuksen kolmiossa vesi kohtaa veden. Vaikuttaa aika tunteelliselta: kaiken kasvattava Jupiter Skorpionin syvissä ja kaikki rajat liuottava Neptunus Kalojen äärettömissä vesissä. Unto Monosen sanoin:

… Suot onnen
mi laaja on kuin meri rannaton
Ja riemun
se syvä niin kuin meri on …

Yhteistyön onnea ja riemua lisää jaetun elementin ohella myös se, että Jupiter oli Kalojen perinteinen yksinvaltias ennen kuin Neptunus löydettiin ja siitä päätettiin tehdä astrologian maailmassa merkin moderni kakkoshallitsija.

Suurin potentiaali on mielestäni tämän suuntainen: idealismin nousua, vahvistuvaa myötätuntoa ja yhteisöllisyyttä, valmiutta uhrautumiseen muiden puolesta, vahvistuvaa uskoa, suuria unelmia ja mielikuvituksen lentoa mutta myös epäkäytännöllisyyttä ja epärealistisuutta, eskapismia ja utopioita, petoksia ja rikollisuutta.

Jupiterin ja Neptunuksen yhteinen elämänohje on: ”Luota siihen, että elämä kantaa”. Hyvä ohje näinä aikoina on myös tämä: Jos joku tuntuu/näyttää/kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se todennäköisesti ei ole totta. Skorpioni-Kuullani on jo ruusunpunaiset lasit päässään, mutta yritän parhaani mukaan hillitä sitä.

Yhteiskunnan tasolla ”anestesiaa ja addiktioita” myyvä lääketeollisuus, unelmia tarjoava filmiteollisuus, pelastusta lupaavat uskonnot ja näkymättömissä toimiva rikollisuus saavat Jupiterilta voimaa ja palstatilaa. Saataisiinko SOTE viimein maksajan eli kansalaisen mieleisellä tavalla maaliin? Kansallinen terveydenhuolto on Neptunuksen vasemmalle kallellaan olevan arvomaailman mukainen järjestelmä

Lisäkierroksia puhdistuksiin

Sekstiili on kolmion tapaan suotuisa aspekti, mutta vain puolet kolmiosta: 60 astetta. Sen potentiaaliset tulokset edellyttävät kolmiota enemmän käyttäjän toimia, ts. omaa aktiivisuutta.

Jupiterin sekstiilin kohteena on Pluto, joka on Kauriissa, on ollut vuosia ja on vielä vuosia. Pluto on Skorpionin hallitsija ja siten Jupiterin poissaoleva isäntä, joten on oikeus ja kohtuus, että Jupiter antaa sille tukensa. Kuinka se tapahtuu, jää nähtäväksi. Ehkä Jupiter toimii mahdollistajana ja raivaa esteitä Pluton työn edestä tuomalla lisää salaisuuksia päivänvaloon, mikä johtaa Pluton jo alustamiin muutoksiin.

e53eee7549227b3360e0acfd11b972faPluto edustaa hyvin samansuuntaisia piilotettuja, piilossa olevia ja pimeitä asioita kuin kotimerkkinsä Skorpioni. Kauris on puolestaan poliittisessa astrologiassa paitsi suuryritysten johtajien niin myös hallituksen, korkeimman vallankäyttäjän ja vallassa olevan puolueen merkki. Monen maan sisäpolitiikassa on aika herkkä vaihe näissä asioissa. On mielenkiintoista nähdä, kenen alla tuoli alkaa heilua ensimmäisenä.

Pluto on ehtymätön inspiraation lähde, ja olen kirjoittanut siitä useamman pätkän. Vuodelta 2014 on ”Vain muutos on pysyvää, osa 1”, jossa lausuin mm. näin:

Pluto muokkaa työnsä kohteen mieleisekseen. Se vie pois kaiken, mikä ei palvele sen puhdistustyön kohteeksi päätyneen parasta, oli sitten kyseessä yksilö, organisaatio tai yhteiskunta. Pluto raivaa tilaa paremmalle vaikka väkisin. Mikään este ei ole sille riittävä tekosyy työn kesken jättämiseen.

Kauriissa Pluto on kohdistanut toimensa Kauriin työpöydälle kuuluviin yhteiskunnan rakenteisiin: vuodesta 2008 lähtien hallitukset, suuryritykset ja varsinkin pankkimaailma ovat saaneet tuntea Pluton kosketuksen. Valta, etenkin rahan valta, ja vallan (väärin)käyttö ovat korruption vastaista taistelua käyvän Pluton erityisosaamisen aluetta. Suuri paljastaja iskee yhä uudelleen ja uudelleen!

Kauriissa Pluton voi tulkita yhteiskunnalliseksi vallankäyttäjäksi, mutta yksi Pluton merkityksistä [poliittisessa astrologiassa] on massojen – siis tavallisten kaduntallaajien – joukkovoima. Kauriissa se kohdistuu auktoriteetteja vastaan. Tämä Pluto on tullut hyvin tutuksi viimeisten parin vuoden aikana kansannousujen myötä.

Tämäkin aspekti toistuu kolme kertaa: ensin 15.tammikuuta, seuraavan kerran huhtikuussa ja viimeisen kerran syyskuussa.

Saturnuksen paluu

Kuten tunnettua, Saturnus ei ole small talkin sankari eikä parkettien partaveitsi. Jos se saisi valita, se olisi pääasiassa omissa oloissaan.

Joulukuun 1.viikolla Jousimiehessä vallitsee kuitenkin aikalainen väentungos: Saturnuksen lisäksi siellä ovat Merkurius, Aurinko ja Venus. Kuu liittyy seurueeseen joulukuun puolivälissä ja on 18.päivänä yhtymässä Aurinkoon. Uusi kuu, uudet kujeet – Saturnuksen läksiäiset.

Stellium, monen planeetan joukko, Joulu-Pukin ööö … anteeksi Jupiterin hallitsemassa merkissä tietää hauskaa joulunalusaikaa ja hilpeitä pikkujouluja; planeetat tulenmerkeissä iloitsevat. Oman säväyksensä juhliin saattaa tuoda se, että kommunikaation planeetta Merkurius peruuttaa 3.-23.joulukuuta. Jousimiehessä siitä sukeutuu epäilemättä melkoinen vitsiniekka, jolla riittää hauskoja tarinoita mahdollisesti liiaksi asti. Toivottavasti adventin ajasta ei tule katumuksen aikaa suusta loikkivien sammakoiden takia.bbxmas

Aika-ajoin hieman huumorintajuton Saturnus mahtaa olla tyytyväinen, kun se joulukuun 20.päivänä poistuu paikalta. Saturnus siirtyy kotimerkkiinsä Kauriiseen, jossa se oli viimeksi helmikuusta 1988 helmikuuhun 1991 (miinus 11.6-12.11.1988, kun se peruutti takaisin Jousimieheen).

Kuten riittävän monia sateita nähneet muistavat, kyseiset vuodet olivat Euroopassa mullistusten aikaa: Itä-Euroopan maissa tapahtui vallankumousten sarja, Berliinin muuri murtui ja Neuvostoliitto hajosi yms. Suuria saavutuksia ei tosin voi kirjata vain Saturnuksen ansioluetteloon. Saturnuksen vanavedessä Kauriiseen joulukuun 1988 alussa saapui yllättävien juonenkäänteiden ja nopeiden muutosten Uranus. Kauriissa oli jo Neptunus, ja Pluto oli sekstiilin päässä kotonaan Skorpionissa.

Tällä kierroksella Pluto on Saturnuksen kaverina Kauriissa. Kyseessä on raskaimman luokan parivaljakko, joka ei harrasta pintaliitoa. Kaksikossa tiivistyvät useat molempien toimintatapaa ohjaavat ominaisuudet: peräänantamattomuus ja kurinalaisuus, suunnitelmallisuus ja tavoitteellisuus, turhan karsiminen ja tärkeään keskittyminen, niukkuus ja autenttisuus, ankaruus ja vaativuus, turvallisuus ja ehdottomuus, luotettavuus ja kunniallisuus. Pakko lisätä vielä: toinen on tosikko, toinen synkkä. Mutta kaikki tämä koituu meidän parhaaksemme – loppujen lopuksi.

Ehkä Saturnus tuo vakautta Pluton mullistusten raunioille. Pääseekö insinööri-Saturnus jo suunnittelemaan ja pystyttämään uutta puhdistaja-Pluton purkamien rakenteiden tilalle? Planeetta omassa merkissään on vahvimmillaan, ja vieraiden pitää käyttäytyä sen mukaisesti. Toivon, että Pluto jatkaa jo aloittamallaan linjalla vallan vahtikoirana ja isäntä keskittyy omaan erityisosaamiseensa.

”Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää”. Kun pääsemme tammikuun 2018 puoliväliin, Saturnuksen vieraina ovat (14-17.1) Pluton lisäksi myös sen pikkujoulukaverit Aurinko, Merkurius, Venus ja Kuu. Viimeistään tässä vaiheessa joviaalin Jousimiehen juhlatunnelma vaihtuu vakavamielisen Kauriin härkäviikkoihin. Juhlat ovat todella ohi.

Kauriissa olevat syntymäkartan planeetat tuntevat tungoksen nahoissaan eikä muissakaan johtavissa merkeissä (Oinas, Rapu ja Vaaka) tilanne mene huomamatta ohi.

Myrsky lähestyy pankkisektoria …

… ja nyt siitä saadaan vasta esimakua.

Ripplet, Amazonet, TransferWiset ja Klarnat voivat tarjota uusia palveluita, jotka tukeutuvat pankkien infrastruktuuriin – esimerkiksi pankkitileihin ja maksutapahtumiin. Samalla koko maksamisen käsite muuttuu. Yhä useampia tuotteita ja palveluita voidaan tulevaisuudessa ostaa ilman erillistä maksamistapahtumaa.

Pienikatteisen rahoitusprosessin automatisointi on kaikkien pankkien vastaiskuvalikoimassa. Tämä johtaa väistämättä työtehtävien katoon. Niin kipeältä kuin se pankkien työntekijöistä voi tuntuakin, muutos tulee, halusi ­sitä tai ei.

HeSa 27.10.2017 Pääkirjoitus

Kosmisen palapelin viimeinen pala loksahtaa paikalleen vasta toukokuussa, mutta asia on maininnan arvoinen jo nyt. Kun mietin kappaleelle napakkaa otsikkoa, päivän lehti tuli jälleen apuun oheisen pääkirjoituksen muodossa. Jännittävä sattuma.

Toukokuun 15.päivänä ”out-of-the-box” -toimija Uranus kierii kyljellään Oinaasta Härkään; myrsky tosiaan saapuu pankkisektorille. Uusia alkuja juhlistaa samaan päivään sopivasti osuva uusikuu. Seuraavana päivänä toinen uusien alkujen edustaja Mars siirtyy Uranuksen hallitsemaan Vesimieheen. Ihan kuin kodinvaihtoa – ensin Uranus  Marsin vieraana, sitten Mars Uranuksen vieraana.

Kyseessä on vain lämmittelykäynti, sillä marraskuussa Uranus kierii takaisin Oinaaseen. Henkilökohtaisesti minulla ei ole epäilystäkään siitä, etteikö sen tulevien vuosien agenda tulisi kristallinkirkkaaksi jo kuusi kuukautta kestävällä ensivisiitillä. Uranus palaa Härkään maaliskuussa 2019 ja poistuu lopullisesti 2026.

Uranus on vapaudenrakas vallankumouksellinen, kapinallinen ja peloton pioneeri sekä kaiken kyseenalaistaja. Härässä se kyseenalaistaa kaiken, mikä liittyy rahaan.

Härkä ja 2.huone edustavat henkilökohtaisilla kartoillamme työllä ansaittua varallisuutta: käteisvaroja ja omaisuutta kuten asuntoja sekä niiden hankkimiseen otettuja lainoja, ts. meidän henkilökohtaisia resurssejamme. Sen vastapäisestä merkistä Skorpionista ja 8.huoneesta käsin suuremmat voimat vaikuttavat taloudelliseen tilanteeseemme ohjailemalla yhteisiin varoihin liittyviä rahavirtoja.

Myös poliittisessa astrologiassa Härkä ja Skorpioni ovat rahan, kaupan, kulutuksen, sijoitusten, pankkitoimialan ja finanssimaailman merkkejä; ydinasia on sama, mutta mittakaava henkilökohtaisen sijaan globaali. Taloussivuilta eivät juttujen aiheet lopu.

Suurimmat otsikot syntyvät tosin luultavasti vasta vuoden 2019 lopusta eteenpäin, kun Jupiter ehtii Kauriiseen Saturnuksen ja Pluton tueksi. Silloin tulevassa toukokuussa alkava tapahtumien ketju saattaa kulminoitua; Saturnus ja Pluto ovat yhtymässä tammikuussa 2020.

Money-Tech-740x552
Kuva: wccftech.com

Raha pyörittää maailmaa, ja Uranus aloittaa rahan maailmassa vallankumouksen, jonka aseina ja työkaluina on kosmoksen Pelle Pelottoman baby: uusi teknologia. Uranus ei siedä asioiden selittämistä sillä, että ”näin on aina tehty”. Se vaatii liikkumatilaa ja vaihtoehtoja. Velkavangit vapaaksi! Uranus on yksilön puolustaja.

Nopealiikkeinen ja uhkarohkea Uranus koko universumin hitaimmin syttyvässä merkissä Härässä joutuu tekemään hartiavoimin töitä konservatiivista ajattelua ja status quon puolustajia vastaan. Se saattaa kuitenkin löytää tukijoukkoja yllättäviltä tahoilta.

Summa summarum

Uranuksen merkinvaihdosta toukokuun puolivälistä 2018 alkaa Jupiterin Jousimieheen siirtymiseen, marraskuun 8.päivään jatkuva ajanjakso, jolloin kaikki hitaat planeetat ovat maan ja veden merkeissä: Jupiter Skorpionissa (vettä), Saturnus ja Pluto Kauriissa (maata), Neptunus Kaloissa (vettä) ja Uranus Härässä (maata).

Kosminen konsensus

Asetelma on huomion arvoinen yhteensopivien elementtien/merkkien takia. Skorpioni ja Kalat ovat kolmion päässä toisistaan, samoin Kauris ja Härkä. Veden ja maan merkkien välillä on sekstiili. Kuvion ainoa perinteisessä astrologiassa haasteelliseksi määritelty aspekti on Härän ja Skorpionin välinen oppositio, jossa haetaan tasapainoa minun ja meidän, henkilökohtaisten ja yhteisten varojen välille.

Tämä vaikuttaa poikkeukselliselta suvantovaiheelta. Liekö tyyntä myrskyn edellä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s