Ajan kysymys

Olin päättänyt olla lausumatta enää mitään herra Trumpista, mutta joudun pyörtämään ajatukseni. Hän näyttää nimittäin elävän astrologista karttaansa kuin autopilotilla, josta todisteiksi käyvät viime viikkoiset tapahtumat.

Kuten jokainen yhtäänkään maailmanmenoa seuraava on havainnut, herra Trumpin kierrokset ovat lisääntyneet ja vauhti kiihtynyt. Aina kun maailma kuvittelee, että lakipiste hänen uskomattomissa toimissaan on saavutettu, hän pistää paremmaksi – tai ehkä mieluummin pahemmaksi.

Tuoreimmat hämmästyttävistä tempauksista ovat salaisen poliisin johtajan James Comeyn erottaminen mitä ilmeisemmin siksi, ettei tämä suostunut lopettamaan herra presidentin vaalikampanjan Venäjä-yhteyksien tutkintaa. Lisäksi herra presidentti melkein samaan hengenvetoon, erottamista seuraavana päivänä, todisteli venäläisille vierailleen tärkeyttään lavertelemalla näille erittäin salaiseksi luokiteltua tiedustelutietoa.

Näin arvaamattomasti ja äkkiväärästi toimii mies, jonka käsi on maailman suurimman ydinasearsenaalin nappulalla.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Asioita tapahtuu nyt koetun kaltaisella tavalla vain tietyn astrologisen yhteistyön tuloksena: siihen tarvitaan kärsimätön ja überaktiivinen minä-itse Mars ja vapaudenrakas ylimmäinen yllätysasiantuntija “out of the box” Uranus.

mars-conjunct-uranusNämä kaksi omien polkujensa kulkijaa yhteisen projektin kimpussa tuottavat vauhtisokeudessaan varomatonta käytöstä ja yllättäviä juonenkäänteitä etenkin, jos ne tekevät yhteistyötään niiden tyyliä tukevassa merkissä.

Sellainen on esimerkiksi Kaksoset, jossa Uranus Trumpin syntymäkartalla majailee seuranaan Aurinko ja Alasolmu. Kaksosten energia on stereotyyppisesti rutiinien siedoltaan heikkoa, ja myös keskittymiskyky jättää paljon toivomisen varaa.

Astrologian perusajatuksista yksi on tämä: Planeetat (tässä tapauksessa Mars ja Uranus) päättävät mitä tapahtuu, huone (tässä tapauksessa 10.huone) määrittää elämänalueen, jolla tapahtuu. Tavan, miten tapahtuu, kertoo merkki (Kaksoset). Jos Marsin ja Uranuksen kohtaaminen olisi toteutunut esimerkiksi harkitsevassa Kauriissa tai hitaasti syttyvässä Härässä, vaikutus Trumpin toimiin ja maailmantilanteeseen olisi ollut toinen.

Mutta Kaksosissa oltiin, ja Trumpin syntymä-Uranuksen seuraksi saapui viime viikolla ohitusta tekevä Mars edellä kuvatuin tuloksin. Maailma tyrmistyi jälleen kerran, kun Trump lauloi “I want to break free”.

Marsin ja Uranuksen yhteistyö toteutui maksimaalisen julkisesti 10.huoneessa eikä se siksi jäänyt moneltakaan huomaamatta.

Universumilla on ihailtava kyky synkronisoida kosmisia tapahtumia. Herra Trumpin kartalla on meneillään myös toinen, kestoltaan paljon pidempi transiitti, jonka osallistujat ovat niin ikään Mars ja Uranus. Osat ovat kuitenkin vaihtuneet: ohitusta tekevä Uranus tekee (Marsin hallitsemasta) Oinaasta kolmion aspektia Trumpin syntymä-Marsiin Leijonaan.

Marsin yhtymä Uranukseen ja Uranuksen tekemä kolmio Marsiin tukevat toisiaan. Lisäksi Mars ja Uranus ovat merkityksellisiä planeettoja Trumpin kartalla, koska toinen on yhtymässä nousuakseliin, toinen 10.huoneessa. Toki kartalla tapahtuu muutakin, mutta tämän kaksikon yhteistyö on tällä hetkellä hallitsevan vaikuttava tekijä.

Selväksi on käynyt se, että Trump toimii omiin nimiinsä. Hän ei kysy mielipidettä puolueeltaan, ei senaatilta eikä edustajainhuoneelta eikä edes omilta neuvonantajiltaan, jotka mitä luultavimmin ovat hermoromahduksen partaalla. Heidän tehtävänsä kun on yrittää selittää parhain päin esimiehensä puheita ja tekoja.

Mars+Uranus = täydellinen vapaus ja riippumattomuus. Ei siis ihme, että tämä sitoutumishaluton pioneeri on valinnut ystävikseen samanmieliset sulttaani Erdoğanin, keisari Putinin ja despootti Salmanin. Heistä kukaan ei ole koskaan kuullutkaan demokratian keskeisestä ominaisuudesta: vallan kolmijaosta. Ilmankos itsevaltaisia otteita käyttävä Trump viihtyy heidän kanssaan.

”Väliaikaista kaikki on vaan …”

Ehkä olennaisinta Trumpin tulevaisuuden kannalta on se, että hänen syntymä-Marsinsa on yhtymässä Regulus-tähteen, joka puolestaan on yhtymässä nousuakseliin eli 1.huoneen kulmaan. Tämä on tiukka kolmeen asteen sisään sopiva paketti.

Reguluksen mainitsin jo USA:n marraskuisten presidentinvaalien alla pätkässä Vallankäytön monia muotoja.

imagesRegulus eli Pikkukuningas on Leijonan tähdistön päätähti ja taivaan 21. kirkkain tähti. Sen alkuperäinen nimi oli Kuningas eli Rex, mikä viittasi sen sijaintiin astrologisen käsityksen mukaan Auringon hallitsemassa tähdistössä: Aurinko oli taivaiden kuningas. Kun tähtitieteilijä Kopernikus oivalsi, että meidän kotiplaneettamme ei olekaan maailman napa vaan kunnia kuuluu Auringolle, jota pallomme muiden planeettojen tapaan kiertää, hän alensi Rexin diminutiivimuotoon Regulus.

Regulus kuuluu tähtitieteellisen luokituksen mukaan kiintotähtiin, jotka päinvastoin kuin planeetat pysyvät samassa kohtaa taivaankantta. Tosin tämäkään totuus ei ole ehdoton. Myös kiintotähdet liikkuvat, mutta äärettömän hitaasti. Regulus saapui Leijonan tähdistöön 156 eaa. ja siirtyi seuraavaan, Neitsyen tähdistöön 2012.

Astrologiassa Regulus on kuninkaantekijä. Sen sijainti nousuakselilla kuten Trumpin tapauksessa tuo kultaa ja kunniaa sekä yhtymässä nuoreen sotilaaseen Marsiin myös menestystä sodankäynnissä. Sen tuoma hyvä voi kuitenkin osoittautua vain ohimeneväksi asiaintilaksi.

Suurin uhka mammonalle ja statukselle on kartanhaltijan oma käytös. Varsinkin kostaminen (viholliselle, vastustajalle, loukkaajalle…) kääntyy kostajaa itseään vastaan, ja lopputuloksena on skandaaleja, joiden seurauksena hän menettää asemansa ja valtansa.

Psyyken syövereistä

Ketään poliitikkoa historiassa, ja olen asiastani varma, ei ole kohdeltu huonommin tai epäreilummin kuin minua.

Herra Trump puheessaan valmistuville rannikkovartijoille

BBC 18.5.2017

Trumpin Mars ja Regulus ovat kartan 12.huoneessa, seuranaan niillä on Pluto. Skorpionin molemmat hallitsijat, perinteinen Mars ja moderni Pluto, ovat siis kumpikin kartan viimeisessä huoneessa, jota muinaiset astrologit kammoksuivat. Huonetta kutsuttiin mm. kurjuuksien laaksoksi.

Sittemmin se on muuntautunut ensisijaisesti huoneeksi, jossa majailevat ne itseämme koskevat asiat, jotka syystä tai toisesta haluamme torjua, piilottaa ja unohtaa.

12.huoneessa olevan planeetan katsotaan olevan kuin lukkojen takana, estynyt, salattu tms.; tähän liittyen huoneeseen yhdistetään usein myös suljetut laitokset. Eräs astrologi on kuvannut 12.huoneen planeettoja lapsiksi, jotka eivät saaneet kasvaessaan ympäristöltä tukea tai hyväksyntää. Nuorta sotilasta Marsia vaadittiin leikkimään yhtä kiltisti kuin suloinen siskonsa, ja teini-ikäistä hormonimyrskyjen kourissa kärvistellyttä Plutoa rangaistiin itsetyydytyksestä kurittamalla.

sigmundfreud384963

Arvostelujen kohteiksi joutuneet ominaisuudet yritetään tukahduttaa, ja niitä edustavien planeettojen ilmaisu jää heikoksi tai se vääristyy. Kieltäminen ja torjunta saattaa olla niin voimakasta, että se tuottaa sokean pisteen: emme näe kaikkia ominaisuuksiamme ja kiellämme siten osia itsestämme. Moninaiset kompleksit majailevat psyyken pohjamudissa alitajunnassa, mistä syystä 12.huone on mitä ilmeisimmin psykiatrian paras tulonlähde.

Kartan viimeisessä huoneessa piilotteleva planeetta saattaa kuvatun kaltaisiin kokemuksiin liittyen selittää käyttäytymistämme.

MARS 12.huoneessa on periaatteessa hankala koska Mars on energian lähde ja 12.huoneessa ei helposti voi voimavarjojaan ilmaista… Negatiivisesti hän saattaa piilotella tekojaan ja itsekkyyttään ja jättää mainitsematta kuutamokeikat tai pankkikeikat. Halu käyttää oikopolkuja tai jättää jälkeensä hämäriä asioita voivat seurata kohtalon mukana. Alemmuudentunne purkautuu kilpailunhaluna tai aggressiivisuutena, haluna uhmata ja alistaa muita – tai viimein haluna alistaa alistaja ja halujen lähde itsessä. Haudottu viha ja tuska voivat olla räjähdysten syynä tai motiivina hajottaa valmiita elämänkuvioita. Seksuaalisuus voi ilmetä epäsuoraan tai alitajunta käsittelee omaa seksuaalisuutta pitkään

PLUTO 12.huoneessa voi nostaa pinnalle aika ajoin ahdistavia ja tukahtuneita tuntemuksia, jotka häiritsevät normaalia kehitystä. Intensiivinen yksinjäämisen kokemus voi hallita ihmistä ja siihen liittyvä selviytymisen ja pärjäämisen tunne nostaa pinnalle uhmakasta profiilia. Kielteiset tunteet ja kokemukset voivat syöpyä syvälle osaksi alitajuista maisemaa. Henkilö voi pitkään kamppailla itsensä kanssa tai kehittää suojakeinoja, urkkia muiden asioita, kehittyä jopa paranoidiseksi epäillen aina maailman olevan itseään vastaan tai läheisten ihmisten vehkeilevän itseä vastaan.

Raimo Nikula: Maan päällä käyvä muukalainen

Kello käy

On kiinnostavaa nähdä, miten pitkään herra Trumpin ura presidenttinä jatkuu.

Mielenkiintoinen ajankohta on esimerkiksi 21.elokuuta, jolloin tapahtuu koko USA:n rannikolta rannikolle kattava täydellinen auringonpimennys. Kun Kuu peittää Auringon kehän, ne ovat Leijonan tähdistössä, tarkemmin ilmaistuna kohdassa 28 astetta 53 minuuttia. Pimennys tapahtuu toisin sanoen yhtymässä herra Trumpin Regulukseen ja nousuakseliin. Jotain merkittävää käännettä voi ounastella, mutta mitä, jää nähtäväksi.

Vihjeen saattaa antaa Isä Aika eli Saturnus. Se on pimennyksen tapahtuessa yhtymässä presidentti Trumpin yksinäiseen Kuuhun kartan 4.huoneessa. Home alone?

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s