Vallankäytön monia muotoja

Muutama päivä sitten päivän lehteä lukiessani lamppu syttyi päässäni. Otsikoissa luki mm. näin: ”Erdoğan yrittää estää arvostelun oikeustoimin”, ”Assad aikoo pysyä vallassa vielä vuosia” ja ”Arabikevään kaiut heräsivät Marokossa”.

Aurinko on Skorpionissa ja Pluto on kingi! Pluto on vallan planeetta. Sen agenda näkyy juuri nyt mediassa keskivertoakin enemmän – missä Aurinko, siellä valo.

Skorpionin energia on parhaimmillaan intensiivistä ja fokusoitunutta, puhdistavaa ja parantavaa, laserin lailla läpäisevää ja syvää, salaperäistä, intuitiivista ja intohimoista, lojaalia ja peräänantamatonta, kekseliästä ja uutta luovaa, rohkeaa ja niin rehellistä, että kanssaihmisiä hirvittää.

Pahimmillaan se on umpisolmuisen monimutkaista, väkivaltaista, kostonhimoista, epäsuvaitsevaista, julmaa, mustasukkaista, vainoharhaista, omistushaluista ja manipulatiivista. Tämä on se osa Skorpionia, mitä astrologiassa kutsutaan ”varjoksi”.

Barokin mallilla elävä maailma, jossa valtapelit, seksiskandaalit, kähmintä, juonittelu ja korruptio ovat jokapäiväistä kansanhuvia, on Skorpionin kompleksiselle energialle mieluinen työkenttä. Suuri puhdistaja Skorpioni hallitsijansa Pluton johdolla paljastaa kaiken.

Oppitunteja luopumisesta, osa 2

Kansalaisiaan polkevan Turkin presidentti Erdoğanin kartalla yhdistyvät status ja valta: Erdoğanin Saturnus on Skorpionin 10.asteessa. Ohitusta tekevä Neptunus on antanut jo pitkään presidentin Saturnukselle tukea Kaloista, jossa puolestaan ovat napakassa paketissa Aurinko, Merkurius ja Venus.

”Energia on neutraalia, kunnes teemme sillä jotain”. Tämä itselleni ehkä mieleisin astrologinen viisaus näyttää käyvän toteen Erdoğaninkin tapauksessa, sillä hänen todellisuudentajunsa (Saturnus) on hämärtynyt (Neptunus) ja hän luulee olevansa Messias, kaiken arvostelun ulottumattomissa.

Kansalaisiaan tappava Syyrian presidentti Assad on vaarallinen mies ja samansuuntaisten energiavirtojen viemä kuin Erdoğan. Hänen kartallaan Saturnus on Kaloissa (ääretön auktoriteetti), Skorpionissa ovat yhtymässä Mars ja Neptunus (rajatonta väkivaltaa), Neitsyessä Aurinko, Pluto ja Uranus  (arvaamatonta vallankäyttöä).

Mr. President?

Toisin kuin Erdoğanin ja Assadin tapauksessa kolmannen aikamme sankarin syntymähetken kellonlyömä on tiedossa ja kirkonkirjoissa oikeaksi todistettu. Donald Trumpin nousumerkin voisi toki arvata ilman kelloaikojakin, sillä hänen hiuksensa paljastavat hänet nousevaksi Leijonaksi.

donald_trump_by_gage_skidmore_10

Kuva: Cage Skidmore

Trump ei olekaan mikä tahansa mirri: hänen nousumerkkinsä on Leijonan viimeisessä asteessa. USA:n potentiaalisesti seuraava presidentti on näin ollen täysin oppinut viidakon kuningas, jonka imagossa, omakuvassa ja maailmankatsomuksessa Leijonan piirteet korostuvat. Stereotyyppisesti Leijona viihtyy parrasvaloissa huomion keskipisteenä ja omaa poikkeuksellisen suuren egon.

Kyseisessä asteessa, yhtymässä Trumpin nousuakseliin, on yksi taivaan kirkkaimmista kiintotähdistä, Regulus eli pieni kuningas. Se on Leijonan tähdistön 400 kertaa Aurinkoa kirkkaampi päätähti, joka astrologiassa tulkitaan lupaukseksi vallasta ja menestyksestä. Regulus on kuninkaantekijä.

Nousumerkkiä hallitseva planeetta nähdään koko kartan haltijana, joten Leijonan hallitseva planeetta Aurinko hallitsee Trumpin karttaa. Aurinko on 10.huoneessa, mikä puolestaan kertoo julkisesta elämästä ja näkyvästä tehtävästä.

Puhuuko Trump itsensä presidentiksi? Hänen Aurinkonsa on nimittäin eläinradan kommunikaattorin Kaksosten tähdistössä. Se on mukana mielenkiintoisessa yhdistelmässä: yllätysten mestari, ”out-of-the box” -ajattelija Uranus 18.asteessa, suositeltavaa elämänpolkua tällä kierroksella osoittava Yläsolmu 21.asteessa ja Aurinko 23.asteessa.

Olen usein todennut Uranuksesta, että sen vaikutus ihmiseen on kuin veteen piirretty viiva: tuloksena voi olla hullu tai nero. Uranus Kaksosissa on levottomuuden maksimi. Uranus yhtymässä Aurinkoon Kaksosissa selittää, mistä Trumpin ailahtelevaisuus ja melkein tavaramerkiksi muodostunut shokeeraava ilmaisu nousevat.

Nousumerkin ja Auringon ohella syntymäkartan Kuu paljastaa kartan haltijasta ydinasioita. Trumpin kohdalla Kuun merkitys korostuu, sillä hän on syntynyt täydenkuun hetkellä. Trumpin Kuu on Jousimiehessä vastapäätä hänen Kaksos-Aurinkoaan; molemmat merkit ovat nk. muuttuvia merkkejä.

Aurinko kertoo, mikä ajaa meidät ylös sängystä aamuisin eli mikä motivoi meitä, mitä haluamme, ja Kuu paljastaa, mitä me tarvitsemme. Opposition aspekti Auringon ja Kuun välillä vetää kartan haltijaa eri suuntiin ja tuloksena ovat äkkikännökset ajatuksissa, tunteissa ja teoissa. Tämä selittää osaltaan Trumpin aika ajoin antamaa epävakauden vaikutelmaa.

Syntymäkartta näyttää potentiaalin kartanhaltijan elämässä; kartalla on lupauksia ja uhkia. Siksi katsoin myös Trumpin progressoitua karttaa. Se kertoo kartanhaltijan evoluution tämänhetkisen tilanteen eli konkreettisesti: mihin kohtaa eläinrataa syntymäplaneetat ovat edenneet syntymähetkestä tietyllä laskukaavalla määriteltynä.

Onko aika kypsä Trumpille?

Uran ja statuksen kannalta keskeisessä 10.huoneessa ovat yhtymässä juuri merkkiä vaihtanut Aurinko (1.Neitsyt) ja em. kuninkaantekijä Regulus (29.Leijona). Auringon merkinvaihto progressoidulla kartalla tapahtuu 30 vuoden välein ja se on merkityksellinen taitekohta yksilön elämässä. Auringon ja Reguluksen seurana ovat myös Merkurius ja Pluto niin ikään yhtymässä (mullistavaa tietoa/ajattelua) ja vielä Saturnus (arvovalta, auktoriteetti – mutta myös este, hidaste, pettymys). Tätä tungosta kutsutaan stelliumiksi.

Toinen stellium eli monen planeetan joukko on karmisessa 12 huoneessa: Neptunus, Mars, Venus, Khiron ja Jupiter, joka on kiinni Nousuakselissa. Alkamaisillaan oleva Jupiterin paluu ei tee kenestäkään presidenttiä, mutta entistä varakkaamman se saattaa Trumpista tehdä. Hänen syntymä-Jupiterinsa on nimittäin huoneessa n:o 2 eli rahahuoneessa.

Progressoitu eli tämän hetkinen Nousuakseli on diplomaattien ja poliitikkojen Vaa’assa. Onko se filtteri, jonka läpi herra Trump katselee maailmaa vaalien jälkeen?

Joka tapauksessa kartta kertoo mielestäni käänteentekevästä vaiheesta Trumpin elämässä jo pelkästään stelliumien takia.

Laitan nyt toivoni sen varaan, että Donald Trumpin kartan potentiaali on jo toteutunut. Hän on jo luonut valtavan omaisuuden ja ollut julkisuuden valokeilassa vuosikymmeniä. Hän käyttää jo äärettömän suurta valtaa mediayhtiöittensä kautta. Sitä paitsi hän on jo voittaja, sillä kaikessa kamaluudessaan tosi-tv:tä muistuttanut vaalikampanja tuo Trumpin rahakirstuun epäilemättä säkkikaupalla lisää dollareita.

En sitä paitsi ole varma, haluaako Donald Trump presidentiksi ihan tosissaan. Ehkä yllyke kilpaan osallistumiseen oli se, että presidenttikandidaatiksi ryhtyminen takasi kuukausiksi paikan parrasvaloissa  prime-time -televisiossa.

Ryhdyin katselemaan Trumpin karttoja siitä pelosta, että Yhdysvaltojen ydinasearsenaalia hallitsee pian äkkiväärä, suustaan paha, megaegolla varustettu sovinisti. Siksi keskityin vain hänen karttaansa.

Onko Yhdysvallat kypsä Trumpille?

Astrologisia karttoja tehdään paitsi ihmisille niin myös tapahtumille, joksi lasketaan esimerkiksi kansakunnan synty. Poikkeuksetta suurin vaikeus on sen ajanhetken määrittäminen, jolle valtion syntymäkartta rakennetaan.

Myös Yhdysvaltojen kansallisen kartan nousumerkki on kiistelyn aihe. Asiasta ja eri vaihtoehdoista on perusteellinen selvitys täällä. Useimmat ammattiastrologit näyttävät käyttävän Itsenäisyysjulistuksen hetkelle heinäkuun 4.päivänä 1776 tehtyä karttaa, joka antaa nousumerkiksi Jousimiehen.

happy-4th-of-july-american-flag-graphic

Ilman varmuutta nousuakselista ei tiedetä kartan huonejakoa, mutta kartta paljastaa kuitenkin mm., missä merkeissä ja minkälaisissa suhteissa toisiinsa planeetat olivat 4.7.1776. Yksi asia kiinnittää heti huomion.

Aurinko markkeeraa poliittisessa astrologiassa vallanpitäjiä ja päätöksentekijöitä eli hallitsijoita. USA:n Aurinko on Ravun 14.asteessa. Se on siis altistunut viime vuosina Uranuksen ja Pluton yhteistyölle, jonka olen saattanut mainita joskus aiemminkin ja jonka työn tuloksia ovat mm. arabikevät sekä Turkin ja Syyrian tilanteet. Uranus on tehnyt Oinaasta Aurinkoon suorakulmaa ja Pluto Kauriista oppositiota. Kartalla on nk. johtavissa merkeissä useita muitakin planeettoja – Venus, Jupiter, Merkurius, Saturnus ja Khiron -, jotka kaikki ovat saaneet osansa kaksikon käsittelystä.

Eipä ihme, että mullistusten tuulet puhaltavat uudellakin mantereella. Maa on muokattu ja muutokselle valmis.  Riittäisikö Plutolle historian ensimmäinen naispresidentti?

Edellisen kerran Pluto vaati opposition aspektilla balanssia kansan (Rapu ja sen hallitsija Kuu markkeeraavat poliittisilla tähtikartoilla kansaa) ja hallituksen (Kauris) välille Yhdysvaltojen vapaussodan aikana 1775-1783. Sittemmin suuri mullistaja on tehnyt Auringon ympäri melkein täyden 248 vuoden kierroksen ja palaa muutamien vuosien kuluttua ”rikospaikalle”.

Silloin Amerikan Yhdysvallat kokee Pluton paluun. Se on harvinaisuudessaan kaikkien paluiden äiti.

Perinteisten tähtien alla

Päätin tehdä lopuksi vaalipäivänkartan sille kellonlyömälle, jolloin äänestyspaikat avaavat ovensa itärannikolla Washingtonissa.

Kartan nousumerkki on Pluton hallitsema Skorpioni, johon Skorpioni-Aurinko on yhtymässä 12.huoneen puolelta. Nousumerkin haltija katsotaan yleensä koko kartan haltijaksi. Vaalikarttaa hallitsee siis muutosagentti Pluto. Innostuin Pluton puolesta, kunnes tajusin erään asian.

Yhdysvaltojen presidentinvaalit järjestetään aina marraskuun ensimmäisenä tiistaina. Niinpä Nousumerkin ja Auringon sijainti ovat jotakuinkin samat vaaleista toiseen.

Nousumerkin perusteella laskettavat muut kulmat (DESC, IC ja MC) ovat luonnollisesti nekin aina samoissa merkeissä. Kartan keskitaivas MC eli 10.huoneen kulma on osuvasti Auringon hallitsemassa Leijonassa. Alan epäillä, että salaisella hoviastrologilla on ollut sormensa pelissä Yhdysvaltain vaalipäivän valinnassa.

Pluton merkittävä rooli ei siis ole tämän vaalin suuri uutinen astrologisesta näkökulmasta, mutta sikäli osuva ”sattuma”, että Yhdysvaltojen presidentinvaalissa valitaan aina maailman näkökulmastakin maksimaalisen suurta valtaa käyttävä henkilö.

Kuka muuttaa Valkoiseen taloon Pluton vahtivuorolla? Aamun lehdessä mielipiteensä ilmaisseet suomalaisasiantuntijat veikkasivat  varovasti voittajaksi Hilary Clintonia. Mielipidetiedustelut lupaavat tasaväkistä kilpailua.

Itse en tutkimusteni perusteella arvaile mitään. Jos kuitenkin naisena ja vielä toistaiseksi älylliseen toimintaan kykenevänä yksilönä saan esittää toivomuksen, se on tämä: kuka tahansa kunhan ei Donald Trump.

Käytän samalla tilaisuutta hyväkseni ja kiitän Plutoa, joka astui juuri 6.huoneeseeni ja lähetti tontillaan Skorpionissa olevan Merkuriuksen tiedottamaan minulle suunnitelmastaan 6.huoneen asioitten suhteen. Oli ystävällistä antaa ennakkotietoa tulevasta, joka näyttäisi edellyttävän minulta monenlaisia säätöjä.

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s