Mars & co

ares-mars-god-of-war

Mars/Aris – kaunis poika ja sodan jumala samassa paketissa

Mikä ilo: energian, toiminnan ja halujen Mars alkoi keskiviikkona palata normaalinopeuteen. Se ei kuitenkaan vielä käyttäydy ominaiseen tapaansa eli hötkyile: Mars siirtyy ”kääntöpaikaltaan” Skorpionin 24.asteesta sen seuraavaan asteeseen vasta 11.heinäkuuta.

Sitten se lähtee kulkemaan kolmatta kertaa jo perin tutuksi käynyttä polkua, kunnes vihdoin 22.elokuuta Mars siirtyy uusille urille. Sitä pioneerihenkinen Mars epäilemättä jo odottaa, sillä Mars rakastaa seikkailuja. Nyt on kuitenkin aluillaan viimeinen näytös tarinasta, joka alkoi helmikuun puolivälissä, kun Mars ohitti Skorpionin 24.asteen 1.kerran.

Mm. fyysistä aktiivisuuttamme (tai sen puutetta) ja energiatasojamme säätelevä Mars on ”peruuttanut” huhtikuun 17.päivästä lähtien, ensin Jousimiehessä, sitten Skorpionissa. Olisi luullut, että edes Marsin yhdessä Pluton kanssa hoitamalla tontilla Skorpionissa sen peruutusvaihe olisi ollut helppo, mutta ei tosiaan. En toisaalta tiedä, miksi sitä odotin: Skorpionissa on kyse voimavaroista.

Ainakin kaltaiselleni Marsin lapselle, jonka Aurinko ja Merkurius ovat Oinaassa, Kuu Skorpionissa, kaikki Marsin tekemiset ja tekemättä jättämiset tuntuvat. Viime kuukausien meno onkin ollut aikalaista takkuamista. Taas kerran on käynyt selväksi, että ohitusta tekevien planeettojen vaikutus toteutuu merkittävässä määrin planeettojen syntymäkarttasijaintien perusteella.

Syntymä-Marsini on 6.huoneessa, jossa hallinnoidaan mm. terveysasioita ja joka on kartallani Saturnuksen hallitsemassa Kauriissa. Niinpä minä –  yleensä terve ja energinen – sain kummallisen flunssan, jonka kynsissä riuduin viikkoja. Minulla ei ole koskaan kuumetta, paitsi nyt – kiitos intohimoinen, kuuma, tulenpunainen Mars!

Uskallan epäillä, ettei elämä ole ainakaan meille ”marsilaisille” vielä lähipäivinäkään silkkaa myötämäkeä. Merkurius, Aurinko ja Venus ovat jo Ravussa, ja kotimerkkiinsä saapuu  heinäkuun 3.päivänä vielä näiden kesäjuhlien emäntä Kuu. Silloin kaikki henkilökohtaiset planeetat ovat vedessä: Mars Skorpionissa ja muut Ravussa; ”rapulaiset” haastavat Oinaassa olevat planeetat suorakulmalla. Toivottavasti tunteiden tulva ei sammuta elämänliekkiä.

Testing, testing

Tämän kärvistelevän marsilaisen oloa ei ole helpottanut se, että myös ystävällämme Saturnuksella on peruutusvaihe meneillään ja kaiken lisäksi samoilla kulmilla Jousimiehessä, missä Mars aloitti peruuttelunsa.

Syntymä-Saturnukseni majailee kartan viidennessä, luovuuden ja itseilmaisun huoneessa.  Saturnus on Merkuriuksen ja Uranuksen ohella keskeinen tekijä mm. blogini olemassaololle. Luovuus ei ole virrannut, ideoita ei ole ollut eikä kirjoittaminen sujunut vallankaan sen jälkeen, kun läppärin kovalevy hajosi ja joutui vaihtoon.

Hajoavan laitteen temppuilu ja korjatun laitteen odottelu huollosta koitteli hermoja. Toivottavasti Saturnus ei kuullut kiroamisiani eikä nähnyt melskaamistani – käytökseni oli äärettömän epäaikuismaista ja olen varma, että Saturnus paheksui sitä syvästi. Mutta oikeasti: todellinen ”writer´s block” tämä peruuttava Suuri Opettaja, jonka hyväksi havaitsema opetusmetodi on heittää kapuloita rattaisiin ja katsoa sitten, kuinka selviydymme haasteesta. Tunnustan suoraan: en tuottanut itselleni kunniaa.

Yhteistyötä yli rajojen

Vilkaisin myös, minkälaisten tähtien alla aloitan lomani elokuussa. Hyvin mielenkiintoista!

Saturnus alkaa palaamiseen normaaliin päiväjärjestykseen 13.elokuuta Jousimiehen 10.asteessa. Se on edelleen samassa kohtaa maailmankaikkeutta, kun Mars saapuu paikalle 24.elokuuta.

Mars Saturnus

Nämä kaksi perinteisen astrologian ”pahista” yhdistävät siis voimansa, vaikka niiden perusluonteet ovat hyvin erilaiset: kärsivällinen/kärsimätön, hitaan harkitseva/sähäkkä, kypsä aikuinen/infantiili, vakaa/tuuliviiri, vanha/nuori.

Planeettojen konjunktiota luonnehditaan tilanteeksi, jossa planeetat toimivat samalla agendalla ja niistä tulee yhdessä enemmän kuin osiensa summa. Jos haluaa katsoa Mars/Saturnus -parin yhteistyön potentiaalia maksimaalisen negatiivisesti, tulee yleisellä tasolla mieleen esimerkiksi vakava (Saturnus) onnettomuus (Mars) lentoliikenteessä (Jousimies). Siihen verrattuna toinen varteenotettava vaihtoehto, ilmailualan lakko Euroopan kiihkeimmän lomailukauden keskellä, kuulostaa lasten leikiltä.

Samasta kombinaatiosta syntyy kuitenkin myös esimerkiksi palkittu sotilas mediassa, työskentelyä paremman tulevaisuuden eteen, peräänantamatonta toimintaa maahanmuuttajien parissa jne. Mahdollisuuksia on monia. Tapahtumakenttänä ovat joka tapauksessa Jousimiehen hallinnoimat elämänalueet, ilmailun ohessa mm. tiedotusvälineet, korkeakoulutus, ulkomaanmatkailu, uskonnot ja oikeuslaitos.

Yhdestä tämän energiayhteistyön tuloksesta olen valmis vaikka lyömään vetoa. Näemme tiedotusvälineissä merkittäviä uutisia liittyen Saturnus Jousimiehessä -ajan pääteemaan eli maahanmuuttoon. Ehkä EU keksii uuden keinon pitää ei-toivotut ihmiset poissa sivistyneeltä mantereeltamme.

Mars luovuttaa yhtymän myötä energiansa myös aikaamme tällä erää vahvasti ohjaavalle aspektille, Saturnuksen ja Neptunuksen väliselle suorakulmalle. Sen päällimmäinen merkitys näyttää olevan ”rajat kiinni (Saturnus Jousimiehessä) versus rajat auki (Neptunus Kaloissa)”.

Hieno ajoitus

Tämä on itselleni hyvin kiehtova tapahtuma, sillä Mars ja Saturnus yhtyvät täsmällisesti yläsolmuni kohdalla. Kyseessä on ilmiselvästi Saturnuksen leipälaji eli elämäntaito-opetus: yläsolmu näyttää kartoillamme sen kasvun tie, jota meidän on tällä kierroksella suotava kulkea, jos mielimme kehittyä ihmisinä.

Mikä sattuma! Teen tuolloin juuri sitä mitä pitääkin: olen lomalla (5.huone) ulkomailla (Jousimies), tarkennettuna rakastamassani Ateenassa – kiitos maailmankaikkeus!

IMG_0637

Jupiterin/Zeuksen mahtavan temppelin pylväitä Ateenassa

Tulkitsen Mars/Saturnus -yhtymän merkitsevän kohdallani myös kärsivällisen odotuksen (Saturnus) päättymistä ja ulkomaanmatkan (Jousimies) alkamista (Mars) enkä esimerkiksi äkkikuolemaa (Mars+Saturnus) ulkomaanlomalla (Jousimies+5.huone). Näin siksi, että yhtymä tukee suotuisalla kolmion aspektilla  9.huoneessa (ulkomaanmatkat, vieraat kulttuurit) olevaa Aurinkoani. Ken elää, se näkee.

Astrologisen kartan huoneet toimivat tunnetusti tandemissa. Kun yhdessä tapahtuu, tuntuu vaikutus aina myös vastapäisessä huoneessa. Siksi katsahdin myös, mitä karttani 3.huoneessa tapahtuu. Aika paljon: siellä ovat lomani alkaessa ohitusta tekevät elämän nautintojen haltija Venus, kosminen viestintävastaava ja matkamiesten suojelija Merkurius sekä suuri seikkailija ja vapaudenrakas kosmopoliitti Jupiter.

Perinteiset ”hyvikset” Jupiter ja Venus yrittävät ilmiselvästi viestittää Merkuriuksen avulla Mars-energian siivittämille 9.huoneen Auringolleni ja Merkuriukselleni jotain tärkeää.

Vastakkaisissa huoneissa haetaan tasapainoa samalla lailla kuin oppositio-aspektissa. Sanoman ydin piilee nähdäkseni planeettojen merkkisijainnissa. Koska tämä joukko on järkevässä ja varovaisessa Neitsyessä, ne sanovat luultavasti suurin piirtein näin: ”Hyvää matkaa (Merkurius), pidä hauskaa (Venus), opi paljon uutta (Jupiter), mutta muista, että maalaisjärki on hyvä matkakumppani (Neitsyt)!”

Loman alkuun on 50 yötä. Maltan tuskin odottaa.

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s