suomen-lippuOnnea Suomelle syntymäpäivän johdosta!

Pötköttelin päivänä eräänä sohvalla miettimässä maailmanmenoa ja etenkin Suomen sisäpolitiikassa eniten käytettyä ilmaisua rakennemuutos, joka maamme päättäjien mukaan on Suomen tulevan menestyksen elinehto. Päässäni syttyi lamppu: Rakennemuutos = Pluto Kauriissa.

Samana päivänä otsikoihin oli noussut uutinen ulkoministeriössä vuosia jatkuneesta vakoilusta. Tuore skandaali puhkesi pari päivää sitten, kun emme olleetkaan ykkösenä 15-vuotiaiden osaamisen tasoa mittaavassa Pisa-tutkimuksessa.

Päätin selvittää, miten nämä merkittävät asiat näkyvät syntymäpäiväänsä viettävän Suomen astrologisella kartalla.

Kansakuntien kohtaloiden sekä yleisemmin maailman tapahtumien seuraamiseen keskittyvä, poliittiseksi (engl. mundane) kutsuttu astrologian haara on oma taiteenlajinsa, jossa symboliikka poikkeaa mittakaavansa takia henkilökohtaisen astrologian symboliikasta mm. planeettojen edustamien ja huoneiden ja merkkien hallinnoimien asioiden osalta.

Milloin Suomi syntyi?

Astrologista karttaa tehtäessä tarvitaan tieto syntymäajasta, mielellään ei vain päivä vaan myös kellonaika. Ihmisen kohdalla päivä on yleensä tiedossa ja ajankin saa halutessaan useimmiten selville. Planeetat kyllä asettuvat oikeisiin kohtiin oikeita merkkejä ilman kellonaikaa, mutta tiedolla syntymän ajanhetkestä kartta jaetaan eri huoneisiin eli elämänalueisiin.

Maiden kohdalla syntymäaika on usein tulkinnanvarainen asia. Suomen astrologinen seura tarjoaa Suomen syntymäajaksi hetkeä, jolloin itsenäisyysjulistus hyväksyttiin eduskunnassa 6.12.1917 klo 15.18. Näin syntyvässä kartassa Suomen nousumerkki on Kaksonen.

Niin yksilön kuin kansakunnan kartassa nousumerkki eli 1.huoneen alkupisteessä oleva merkki paljastaa, minkälaisen suodattimen läpi maailmaa katsellaan ja minkälaisen kuvan annamme itsestämme muille. Kansakunnan kartalla nousumerkin voi sanoa paljastavan kansanluonteen: tyypillisen kreikkalaisen, tyypillisen saksalaisen ja tyypillisen suomalaisen.

Stereotyyppisesti kepeä ilmanmerkki Kaksonen tarkoittaa vaihtelun- ja kokeilunhalua, uteliaisuutta ja tiedonjanoa, nokkeluutta ja sukkeluutta, ilmaisukykyä ja -halua. Kaksonen on universumin paras verkostoituja, jolle sanan ”pitkäjänteisyys” merkitys on jäänyt hämärän peittoon. En tunnistanut tästä Suomeani, joten tein kartan, johon käytin syntymäajaksi joulukuun 6.päivän alkuhetkeä klo 00.00.

En toki kuvittele olevani ammattiastrologeja oikeammassa, mutta joskus yksinkertaisin ratkaisu on oikea ratkaisu (näin puhuu Merkurius Oinaassa).

Logiikkani valinnan takana on seuraava: Ihmisen syntymäajaksi katsotaan se hetki, kun hän putkahtaa ulos äidistään. Syntymäaikaa ei määritetä sen mukaan, miten hoitajat ehtivät kirjata asian tapahtuneeksi tai tutkia lapsen ja havaita sen terveeksi eikä edes sitä, kun syntymästä ehditään tiedottaa asianosaisille.

Mielestäni myös itsenäisen Suomen valtion elämä alkaa joulukuun 6.päivän keskiyöstä vuonna 1917 eikä myöhemmin kyseisenä päivänä eduskunnassa tapahtuneesta itsenäisyysjulistuksen hyväksymisestä tai sen julkituomisesta. Ne olivat itsenäisen Suomen eduskunnan ensimmäisiä toimia, mutta ne olisivat olleet mahdottomia, ellei Suomi olisi jo ollut itsenäinen.  Itsenäinen Suomi otti ensimmäisen henkäyksensä heti, kun joulukuun 5.päivä vaihtui kuudenteen.

Näyttää Suomelta

Ja kas kummaa: tällä kartalla Suomi on nouseva Neitsyt. Tämä sopii mielestäni kuin nenä päähän kaltaisellemme insinöörikansakunnalle. Käytännöllinen, pragmaattinen, ahkera ja sitkeä, analyyttinen ja järjestelmällinen, pedantti perfektionisti, nöyrä, totinen ja vaatimaton, matalan profiilin arkinen Suomi – tältä me näytämme stereotyyppisesti muiden silmissä.

astro_2gw_121_suomi_finland.57975.24924
Suomi Finland
Kuva: Astrodienst

Aurinko edustaa kansakuntien astrologiassa maan päämiestä: pääministeriä, presidenttiä, kuningasta sekä muita poliittisia ja talouselämän johtohenkilöitä. Suomen Aurinko on Jupiterin hallitsemassa joviaalissa, kansainvälisessä visionäärissä Jousimiehessä.

Aurinko on vain muutaman asteen päässä 4.huoneen kulmasta, joka kohta (Keskiyö eli IC) on kartan yksityisin piste. Siellä ovat omassa rauhassaan ja omiensa parissa Suomen vallankäyttäjät, joihin pääsevät tutustumaan vain harvat ja valitut.

Auringon sijainti 3.huoneessa kertoo myös naapurimaiden tavallista suuremmasta tärkeydestä Suomelle. Huoneeseen kuuluvat naapureiden ohella kaikki liikenne-, viestintä- ja koulutusasiat. Kolmannen huoneen luonnollinen hallitsija on 3.merkin eli Kaksosten hallitsijaplaneetta Merkurius.

Kullakin huoneella on kaksi hallitsijaplaneettaa: huoneen alkupisteessä olevan merkin hallitseva planeetta (esim. Oinaan hallitsijaplaneetta on Mars) ja huoneen järjestysnumeron mukaan määräytyvä nk. luonnollinen hallitsija (esim. ensimmäisen huoneen luonnollinen hallitsija on Mars, sillä Oinas on ensimmäinen merkki).

Tähtikartan pyhään kolmiyhteisyyteen kuuluu nousumerkin ja Auringon lisäksi Kuu. Kun Aurinko edustaa ei-henkilökohtaisessa astrologiassa yhteiskunnan kermaa, Kuu edustaa tavallista kansaa sekä yleistä mielipidettä ja julkisuutta.

Suomen Kuu on nousumerkin tavoin Merkuriuksen hallitsemassa vaatimattomassa Neitsyessä ja vielä piilossa 12.huoneessa. Me emme tee itseämme väkisin tykö emmekä työnny framille.

Vastapäätä kartan Keskiyötä on luonnollisesti Keskipäivä (MC). Se on puolestaan kartan julkisin piste, joka usein paljastaa sen, mistä kartan haltija tunnetaan. Suomen MC on toisessa Merkuriuksen hallitsemassa merkissä Kaksosissa. Kaksoset = ”connecting people”. Maailman silmissä olemme (olleet) Nokia Country.

Merkuriuksen matkassa

Neitsyessä olevan nousumerkin perusteella Suomen koko kartan hallitsijaplaneetta on Neitsyen hallitsijaplaneetta Merkurius. Merkuriuksen valtaa pönkittää Keskitaivastamme ja Kuutamme merkin sekä Aurinkoamme huoneen perusteella hallitseva Merkuriuksen energia.

Selvää on, että Merkuriuksella on suuri painoarvo Suomen asioissa. Ainakin tämän kartan perusteella Suomi on vahvasti koulutus- ja viestintäyhteiskunta, jonka liikenne-, viestintä- ja opetusministeri on Merkurius.

Jännittävää on mielestäni se, että julkisen Suomen eli Aurinkomme ja Keskitaivaamme hallitsija on nokkela ja kärsimätön Kaksos-Merkurius, yksityisen Suomen eli nousumerkin ja Kuumme hallitsija on järkevä ja varovainen Neitsyt-Merkurius. Keskeinen ero näiden kahden välillä on siinä, että Neitsyellä jalat ovat tukevasti maan kamaralla ja Kaksosella yhtä tukevasti ilmassa.

Itse Merkurius on Suomen tähtikartalla Kauriin 1.asteessa.  Johtavien merkkien – Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris – 1.aste on vahvojen energiavirtojen paikka, mikä lisää siihen osuvan planeetan painoarvoa. Tämäkin vielä – olemme todellinen Merkurius-kansakunta!

Kotimaallemme sen oikeaa suuntaa parempaan tulevaisuuteen viitoittava Kuun Yläsolmu on Kauriin 2.asteessa. Se on Merkuriuksen kanssa tiukassa yhtymässä, joten niillä on sama agenda ja hyvä niin. Kauriin hallitsija Saturnus palkitsee aina ahkeran ja pitkäjänteisen työn.

Merkurius ja Yläsolmu ovat 4.huoneessa, jonne kuuluvat esimerkiksi maanviljelyyn ja yleisemmin maanantiin liittyvät asiat. Täällä asuvat myös isänmaallisuus ja kansallishenkisyys sekä kansanvalta hallituksen (10.huone) vastaparina.

Suomen 4.huoneen alkupiste IC on Jousimiehessä, mistä syystä Jupiter hallitsee huonetta merkin kautta. Kuu on neljäntenä merkkinä 4.huoneen luonnollinen hallitsija.

Uskonasioista, oikeuslaitoksesta ja korkeakoulutuksesta vastaava Jupiter on kartan 9.huoneessa, mikä sopii hyvin, sillä se on huoneen luonnollinen hallitsija.

Kansakuntien tähtikartoilla ulkomaankauppa kuuluu tähän huoneeseen, mistä syystä perinteinen ”suuri hyvän tuoja”, maailmanlaajuisista kauppa- ja taloussuhteista vastaava ministeri Jupiter on täällä mies paikallaan. Sen merkkisijainti ei yllättänyt enää yhtään: Jupiter on Kaksosissa. Ei ihme, että Nokian puhelimet ovat käyneet maailmalla kaupaksi.

Transiitteja – niin maan päällä kuin taivaalla

Entä sitten alkuperäinen kysymykseni: Kuinka tämän hetken planeettaohitukset näkyvät Suomen kartalla? Vastaus kuuluu: Kyllä ne näkyvät erinomaisesti, mutta se jää toisen jutun aiheeksi, koska tämä alustava selvittely paisui ylipitkäksi. Sen voin paljastaa, että Plutolla on sormensa pelissä.

Loppukaneettina ja luulisin, että ilouutisena monille: Ohitusta tekevä Merkurius on juuri siirtynyt ikuisuuksia jatkuneen Skorpioni-kauden jäljiltä Jousimieheen. Nyt ei enää katsota syvälle ja pohdita analyyttisesti, nyt katsotaan kauas horisonttiin ja puhutaan suuremmalla suulla kuin ehkä aina olisi tarpeen. Tämä on mukavaa vaihtelua.

Myös Mars vaihtaa lauantai-iltana maisemaa Neitsyestä Vaakaan, jossa se vuorostaan pysyy ennätysmäisen pitkään, heinäkuun loppuun asti. Tämä ei kyllä ole Marsille mieleen. Marsin mielestä Vaa’assa edellytetään liian hillittyä ja aikuismaista käytöstä, siellä noudatetaan liian tarkkaa etikettiä ja kaikilla on liian kauniit tavat. Mutta mitäpä se ei tekisi emäntänsä Venuksen mieliksi.

Onneksi Mars pääsee osallistumaan kevään tärkeimpään tapahtumaan, pääsiäisen aikaan toteutuvaan kardinaalimerkkien ja ulkoplaneettojen suurparaatiin. Siinä lienee jännitystä kerrakseen sekä Marsille että meille.

LÄHTEITÄ:

4 kommenttia

 1. Tähän yhdyn todella!!! Saanko lainata sivuasi Mars-opiskelusivulleni?
  Siinä on niin paljon varteenotettavia huomioita.
  Nyt kun Kalevalaakin uskalletaan tulkita monelta eri taholta, niin sekin tulee mukaan tuohon Merkurius-haasteeseen.

  1. Tottakai saat! Olin niin Merkuriuksen pauloissa eilen tuota kirjoittaessani, etten tajunnut, että Merkurius T teki 5.huoneesatni kolmiota omaan Merkuriukseeni, Olin kyllä ensin aika yllättynyt Merkuriuksemme määrästä, mutta nyt asiaa ajateltuani se tuntuu hyvin luonnolliselta.
   Hyvää itsenäisyyspäivää!

 2. Kiitos! Kirjoittelin näistä syntymäkellonajoista. Nehän voivat olla kätilöilläkin hyvin tulkinnanvaraisia ja muistikuvissa omia.

  1. Niinpä. Luotan kyllä enemmin siihen mitä näen ja tiedän todeksi. Varsinkin vanhempien ihmisten tiedot ovat usein muistinvaraisia. Tykkäänkin hakea nousumerkkiä henkilöhistorian perusteella, vaikka se onkin aikaa viepää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s