Mistä on suomalaisuus tehty?

Yhteisistä kokemuksista, jaetuista muistoista. Sodasta ja rauhasta, myötä- ja vastamäestä, niin hyvistä kuin huonoista ajoista. Raatteen tiestä ja Nokian noususta. Niistä on suomalaisuus tehty.

Mistä on suomalaisuus tehty?

Graniitin kovuudesta ja kesäheinän keveydestä, kielon tuoksusta ja sireenin sinestä. Päivättömistä päivistä ja yöttömistä öistä. Niistä on suomalaisuus tehty.

Mistä on suomalaisuus tehty?

Rukiisesta leivästä ja sinisestä suklaasta, salmiakista ja Koskenkorvasta, mustasta kahvista ja tuoreesta pullasta, uusista perunoista ja oman maan mansikoista. Niistä on suomalaisuus tehty.

Mistä on suomalaisuus tehty?

Saunan savuista ja veden peilistä, käen kukunnasta ja kesäyön valkeudesta, lempeistä löylyistä ja vihdan tuoksusta. Niistä on suomalaisuus tehty.

Mistä on suomalaisuus tehty?

Oransseista saksista, unikon kukista, tasaraidasta ja Aallon kaarista. Tuonelan joutsenesta ja taistelevista metsoista, karhun voimasta ja leijonan rohkeudesta. Niistä on suomalaisuus tehty.

Mistä on suomalaisuus tehty?

Mollitangosta ja kesäillan valssista, suvivirren säkeistä ja enkelistä taivaan, aamun kirkkaudessa soittavasta kiurusta ja synnyinmaan laulun korkeimmista kaiuista. Niistä on suomalaisuus tehty.

Mistä on suomalaisuus tehty?

Koskelan Jussista, Saarijärven Paavosta ja Konsta Pylkkäsestä. Lallista ja Martti Lutherista, Antero Rokasta ja Vilho Koskelasta. Kalevalan naisista, Minna Canthista,  Halosen Tarjasta ja Helvi Sipilästä. Armi Kuuselasta, Armi Ratiasta, Armi Aavikosta ja Suomi-neidosta.

Niistä on suomalaisuus tehty.

Hyvää suomalaisuuden päivää!

 

Toisesta päivänsankarista on juttu täällä: Suomalaisuuden syvin olemus

6 thoughts on “Mistä on suomalaisuus tehty?

  • Kiitos! Yritin kirjoittaa toisenlaista juttua, mutta siitä uhkasi tulla kirja ja olin pakotettu vaihtamaan runoiluun.
   Cerekseni on 15 Kalat ja 9.huoneen kulmalla (Placidus). Entä omasi?

 1. Eli juuri tuollainen kosmisen maailmallinen…Minulla se on Kaksosissa yhtymässä Uranukseen. Tyypillistä opettajamaista kai…
  Mutta runosi on minusta tosi kaunis!! Jos olisin vielä opettaja (käyn toki silloin tällöin sijaisena) lukisin tuon itsenäisyyspäivän juhlissa! Katso vain, ettei se mene liikaan jakeluun (silmänisku). Kuinka terävästi näet äiti-Suomen! Näin se vain on.

  • Juu, maailmoja syleilevä, äärettömyyksiin katsova ja veden ääressä/vedessä viihtyvä. Eikö Ceres osoita sitä, mikä ravitsee ja tukee meitä? En tunne asteroideja melkein ollenkaan.

   Sinä olet ollut opettajana kutsumusammatissasi etkä kyllä varmaan mikään keskiverto-opettaja. Uranus tekee ihmisistä mielestäni mielenkiintoisia. Lisäksi Uranus Kaksosissa tuo mieleen sanan multi-tasker, monta rautaa tulessa ja monta palloa ilmassa yhtä aikaa.

   Kiitos kauniista sanoista. Kyllä runoa saa käyttää kuka vaan, kuka tykkää.

   Kukahan se oli, joka sanoi, että kaukaa näkee paremmin. Piti katsoa pitkään ja kaukaa, että kykeni näkemään kirkkasti.

 2. Olet oikeassa, multi-tasker olen! En ymmärrä mistä niitä asioita tippuu, mutta välillä pukkaa paniikki päälle, että miten tässä kaikesta selviää. Aina on selvitty, ehkä Mars-Neitsyen avulla.

  • Mars Neitsyessä taitaa olla maailmankaikkeuden paras järjestelijä. Puhumattakaan työtäpelkäämätön ja sitkeä. Kyllä sillä toimintatavalla saa tuloksia aikaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s