Oppitunteja luopumisesta, osa 2: Skorpioni

Olemme siirtyneet virallisesti Skorpionin aikaan. Se alkoi maanantaina 22.10, kun astrologinen Aurinko siirtyi tähän syvien vesien merkkiin.

Aurinko ryhtyy heti tositoimiin: Torstaina 25.10 se on Skorpionin ensi metreillä yhtymässä seuraavat kolme vuotta Skorpionissa oleskelevaan suureen opettajaan Saturnukseen ja tuo valaistusta sen lähivuosien agendaan. Samanaikaisesti Skorpionin toisella laidalla kosminen viestintäpäällikkö Merkurius on yhtymässä Kuun yläsolmuun. Tuplatreffit siis.

Saturnus on vahvasti karminen taivaankappale ja Kuun yläsolmu – joka ei ole planeetta vaan laskennallinen piste avaruudessa –  edustaa puolestaan elämän tarkoitusta tässä ajassa ja tietä tulevaan. Se että ne ovat yhtä aikaa samassa merkissä, on huomionarvoista: mennyt ja tuleva kohtaavat. Tätä kutsutaan evoluutioksi.

Ja jatkoa seuraa: Marraskuun 17.päivänä Aurinko yhyttää vuorostaan Kuunsolmun ja seuraan liittyy myös Merkurius, joka käytyään kääntymässä Jousimiehessä palaa peruuttaen takaisin Skorpioniin.

Lokakuun 25.päivän ja marraskuun 17.päivän välillä näyttäisi olevan kosminen yhteys. Kannattaa ehkä olla kuulolla.

Peränpitäjänä Skorpioniin saapuu 22.marraskuuta vuosittaiselle vierailulleen universumin ihmissuhde- ja arvovastaava Venus ja tekee saman, minkä Aurinko ja Merkurius ovat jo tehneet: Se on yhtymässä ensin Saturnukseen (26.11) ja sitten Kuunsolmuun (12.12). Venus poistuu Skorpionista 16.joulukuuta.

Vaikuttaa ihan muinaisilta exiltä tai vanhoilta ystäviltä, joiden ilmaantuminen elämäämme hetkeksi saa meidät muistamaan, mikä on oikeasti tärkeää ja meille hyväksi. Jos saa valita, niin minulle ainakin mieluummin exä tai pari kuin veroviranomainen kuten kävi kahtena edellisenä syksynä.

Kaikesta tapahtuvasta sokea Reettakin näkee, että Skorpionin agenda on tapetilla lähiviikkojen aikana eikä myöskään tarvitse olla mestariastrologi ymmärtääkseen, että menneisyys tulee todennäköisesti kummittelemaan meille Skorpionin agendalla.

Varjojen maassa

Mennyt nousee Skorpionissa esiin edellä kuvattua vähäisemmälläkin aktiivisuudella, sillä Skorpioni ei unohda koskaan eikä mitään. Tämä on yksi Skorpionin energian mahdollisuuksista, jos se ilmenee luottamuksena, lojaalisuutena ja kykynä sitoutua, mutta myös yksi sen uhista, jos se ilmenee kostonhaluisuutena ja menneeseen tarrautumisena.

Kuten muissakin merkeissä, myös Skorpionissa on mahdollista valita tapa, jolla elämme kyseisen merkin energiaa. Jos teemme valinnan tietoisesti, seuraukset ovat todennäköisesti positiivisempia kuin jos antautuisimme sen kummemmin asiaa pohtimatta Skorpionin tummien tunteiden vietäväksi.

Skorpionin energia on parhaimmillaan intensiivistä ja fokusoitunutta, puhdistavaa ja parantavaa, laserin lailla läpäisevää ja syvää, salaperäistä, intuitiivista ja intohimoista, lojaalia ja peräänantamatonta, kekseliästä ja uutta luovaa, rohkeaa ja niin rehellistä, että kanssaihmisiä hirvittää.

Pahimmillaan se on umpisolmuisen monimutkaista, väkivaltaista, kostonhimoista, epäsuvaitsevaista, julmaa, mustasukkaista, vainoharhaista, omistushaluista ja manipulatiivista. Tämä on se osa Skorpionia, mitä astrologiassa kutsutaan ”varjoksi”.

Potentiaalisin kipupiste liittyy edellä mainittuun Skorpionin elefantin muistiin. Skorpionin pohjamutiin muhimaan uppoaa pahimmassa tapauksessa ikuisiksi ajoiksi jokainen petos, loukkaus ja vääryys – todellinen tai oletettu – mikä Skorpioniin kohdistuu.

Niiden tuottama ilmaisematon mielipaha saa Skorpionin energian kääntymään itseään vastaan eivätkä haavat parane koskaan. Tämän ajan myötä katkeruudeksi kääntyvän närkästyksen taustalla ovat usein oma epävarmuus ja oman haavoittuvaisuuden ja hallinnan menetyksen pelko.

Huolimatta siitä, että Skorpionin energiassa on kadehdittavaa henkistä vahvuutta, Skorpionin kohta syntymäkartalla on herkkä paikka. Se kannattaakin ottaa käsittelyyn nyt, kun aika on otollinen. Sieltä saattaa löytyä menneisyyden turha, ummehtunut taakka jos toinenkin, josta on tullut aika päästää irti.

Oi, sanoi siili,
olen tunteellinen siili,
olen hyvä, kiltti, hellä.
Ja kelläpä, kellä
on vastaansanomista?

Se vain on surullista,
että piikkikuoren alla
siilin hellyys piili.

Oi, sanoi siili,
olen surullinen siili,
niin yksinäinen jotta!

Ja se on aivan totta:
Se yksinänsä eli
ja piikein piikitteli,
ja piikkikuoren alla
sitten itkeskeli.

Kirsi Kunnas

Syvissä vesissä suurimmat kalat

Skorpioni ei harrasta pintaliitoa eikä small talkia. Se ei puuhastele mitättömien pikkuasioiden parissa eikä se tuhlaa energiaansa pintapuolisiin keskusteluihin merkityksettömistä aiheista.

Skorpionista hallinnoidaan olemassaolon suuria kysymyksiä: syntymää ja kuolemaa, alkuja ja loppuja, elämän kiertokulkua, muodonmuutosta, henkiin jäämistä ja turvallisuutta.

Myös yhteiset resurssimme, niin verovarat kuin luonnonvarat, uivat Skorpionin vesissä. Maanalaisia rikkauksia päivänvaloon tuova kaivosteollisuus pysyy varmuudella julkisuudessa niin meillä kuin muualla.

Keskustelu energialähteistä, jotka kaikessa monimuotoisuudessaan kuuluvat Skorpionin reviirille, jatkuu vilkkaana. Paljon palstatilaa saa ydinenergia, johon Skorpionilla on suorastaan henkilökohtainen suhde.

Ydinvoiman tuotannossa käytettävä plutonium sai nimensä Pluto-planeetalta. Planeetta puolestaan oli saanut muiden planeettojen tapaan nimensä mytologiasta: roomalaisten Pluto eli kreikkalaisten Hades oli kuoleman valtakunnan, maanalaisen Manalan, haltija. Astrologiassa Plutosta tehtiin Skorpionin toinen hallitsijaplaneetta Marsin rinnalle.

Skorpioni on hyvin mediaseksikäs merkki, sillä kuoleman, tuhon, hävityksen yms. lisäksi sen energiassa liikkuvat myös intiimit ihmissuhteet ja seksuaalisuus, valta ja suuri vauraus. Kreikan plutokratia tarkoittaa ”ison rahan valtaa”.

Barokin mallilla elävä maailma, jossa valtapelit, seksiskandaalit, kähmintä, juonittelu ja korruptio ovat jokapäiväistä kansanhuvia, on Skorpionin kompleksiselle energialle mieluinen työkenttä. Suuri puhdistaja Skorpioni hallitsijansa Pluton johdolla paljastaa kaiken.

Skorpioni on mestarietsivä, joka ei jätä yhtään kiveä kääntämättä, muinaistieteilijä, joka kaivaa vanhimpaan kerrostumaan asti ja freudilainen psykoanalyytikko, jolta ei jää sielumme tiedostamattomissa sopukoissa mitään huomaamatta.

”Ihmisen ei kannata pyrkiä eroon komplekseistaan vaan päästä sopuun niiden kanssa: ne ovat hänen toimintaansa oikeutetusti ohjaava voima.”

Sigmund Freud (nouseva Skorpioni; Kuu ja Saturnus 8.huoneessa)

Skorpioni etsii, kunnes löytää, oli sitten kyse poliittisesta korruptiosta, talousrikoksista, kaivostoiminnan myrkyistä, remontin tarpeessa olevista putkista tai tukahdetuista tunteista. Skorpioni tuo päivänvaloon toimenpiteitämme varten kaikki kielletyt ja piilotetut asiat, salaisuudet ja tabut.

Pitkä projekti

Universumi tarjoaa meille energiavirroillaan mahdollisuuden tietynlaiseen toimintaan. Kun ilma on tiheänään skorpiaanista energiaa, aika on kypsä puhdistautumiseen, luopumiseen ja anteeksi antamiseen – itselle ja muille –  sen huoneen teemoilla, jossa Skorpionin energia on omalla kartalla. Kannattaa katsoa myös 8.huoneeseen, joka on niin ikään Skorpionin valtapiiriä riippumatta siitä, missä merkissä huone on.

Hengenhätää ei ole. Vaikka muut planeetat poistuvat Skorpionista toinen toisensa jälkeen, ylivalvoja Saturnus pysyy siellä vuoden 2014 loppuun asti – Kuun yläsolmukin helmikuuhun 2014 asti –  ja varmistaa, että suoriudumme kunnialla suuresta urakastamme.

Tervetuloa de-tox -matkalle Skorpioniin!

AIHEESTA MYÖS

4 thoughts on “Oppitunteja luopumisesta, osa 2: Skorpioni

 1. Voi ihme, mitä olet skorpiomaisesti purkanut blogiisi jotain paljon! Kiitän siitä. Ehkä tuossakin oli jotain juuri tuota kaikkea Saturnusta juuri nyt, tai alullaan sitä.
  Olen viikon ajan jutellut tupla-skorpparipoikani kanssa. Hän on haukkunut minut ja kertonut mitä on tuntenut. Ja minä hänet ja miten itse olen tuntenut. Sain luvan. Olemme tosiaan puhdistaneet ilmaa. Minäkin noususkorppari. Siis herkkää on. Puhdistusta ennen kaikkea, ei katkeruuden ikeä.

  Jotenkin menneisyys on todella läsnä.

  Mitä sinulla olikaan skorpionissa?

  • Kuu Skorpionissa ja tekee täsmällistä neliötä nousu/laskuakseliin (onneksi kvintiili Aurinkoon ja sekstiili Marsiin). Alkamassa on suuri itseterapia, sillä työmaata riittää:): Pluto on myös 1.huoneessa niin, että nämä Skorpionin energiat ovat aika tuttuja, hyvässä ja pahassa. Ja ystävissä kaikenlaisia Skorpioneja.

  • Sitkeyttä tosiaan tarvitaan. Luotan, että Kauriissa oleva Marsini tukee operaatiota, kuten se on tukenut muitakin kärsivällisyyttä vaativia toimiani. Se antaa myös hyvän annoksen itsekuria.

   Hymyilytti, kun ajattelin keskustelujasi poikasi kanssa. Tehän teitte juuri niin kuin ajan energia ehdotti. Mutta niinhän se menee, jos olemme kuulolla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s