tree_048.gifLauantaina 22.9. klo 17.49 on syyspäiväntasaus. Silloin kaikille Telluksen asukkaille jaetaan auringonvaloa  tasapuolisesti: päivä ja yö ovat jotakuinkin yhtä pitkiä pallomme joka kolkassa.

Syyspäiväntasauksen aikaan Aurinko siirtyy taivaanpallon pohjoiselta puoliskolta eteläiselle. Australialaiset alkavat suunnitella kesälomiaan, ja me täällä pohjan perukoilla aloitamme lähtölaskennan kohti joulua. Tähtitieteellisen käsityksen mukaan meillä syyspäiväntasauksesta alkava syksy jatkuu talvipäivänseisaukseen asti.

Astronominen, avaruudessa liikkuva Aurinko siirtyi 17.9 Leijonan tähdistöstä Neitsyeeseen, mutta astrologian maailmassa Aurinko vaihtaa tähdistöä tarkalleen syyspäiväntasauksen hetkellä, jolloin se siirtyy Neitsyestä Vaakaan.

Auringon astrologisella siirrolla on tällä kertaa keskivertoa enemmän merkitystä ja selitys liittyy jälleen paljastaja -Plutoon ja yllättäjä -Uranukseen.

Ne ovat juuri kohdanneet 2.kerran tarkassa suorakulmassa, ja asetelma vaikutuksineen säilyy hyvin aktiivisena päiväkausia. Aktiivisuutta ylläpitää Vaakaan siirtyvä Aurinko ainakin kuun loppuun asti, sillä se on vastapäätä Oinaassa olevaa Uranusta ja suorakulmassa Kauriissa olevaan Plutoon, toisin sanoen taivaalla on taas pakottava T-risti eli kolmijalkainen jakkara.

Se minkä Aurinko Vaakaan saapuessaan saattaa alkuun, kulminoituu todennäköisesti 30.syyskuuta Sadonkorjuu -kuuhun. Tämä syyspäiväntasauksen lähin täysikuu on tiukassa yhtymässä Uranukseen. Melkoinen asetelma uusien alkujen ja vahvojen energiavirtojen merkeissä. Parasta on ottaa etäisyyttä, pysyä tyynenä, ajatella ennen suun aukaisemista ja kävellä pois riitatilanteista.

Jo paria päivää aikaisemmin (27.9), mutta samojen kosmisten energiavirtojen vaikutuspiirissä, Venus Leijonassa ja Mars Skorpionissa haastavat toisensa kolmannen ja samalla viimeisen kerran tällä erää. Vaikuttaa dramatiikalta, romantiikkalta ja tunteiden myrskyiltä.

Jos työn alla on vailla ratkaisua jäänyt ihmissuhdekiemura (tai mahdollisesti veroihin liittyvä asia), jolla on ajallisia yhtymiä huhtikuun alkuun ja kesäkuun alkuun, nyt saattaa koittaa ratkaisun aika – mahdollisesti yllättävän ja mullistavan ratkaisun kiitos Uranuksen ja Pluton.

”Uutisista hyvää iltaa”

Kuten tunnettua tämä maailmanmenoa parhaansa mukaan hämmentävä planeettapari ei toteuta itseään vain silloin, kun osapuolien välillä on tarkka 90 asteen kulma. Niiden vuorovaikutus on vuosia jatkuva prosessi, jonka tuloksista saamme nauttia pitkälle tulevaisuuteen keväällä 2015 tapahtuvan viimeisen eli seitsemännen tarkan osuman jälkeenkin.

Vaikka kaksikon yhteistyön vaikutus onkin jatkuvaa, se aktivoituu maksimiinsa täysosumien aikaan, ja niin tapahtui nytkin. Tällä kertaa tehoja lisäsi se, että Pluto palasi normaaliin kiertonopeuteensa juuri ennen täysosumaa. Pluto oli siis maksimaalisen voimakas.

Teemat ovat entisellään: poliittista sekasortoa, taloudellista epävakautta, korruptiota ja suuryritysten moraalitonta käytöstä.

Selvimmin planetaarinen vaikutus on näkynyt maailman mediassa nk. Mohammed – videon nostattamina rajuina mellakoina sekä Japanin ja Kiinan välisenä sapeleiden kalisteluna.

Tapahtumien väkivaltaisuutta on lisännyt kolmikantayhteistyö: aggressiivinen soturi Mars on Skorpionissa, jonka hallinnan se jakaa Pluton kanssa, ja Uranus on puolestaan Marsin hallitsemassa Oinaassa.

Keskiviikkoaamuisen täysosuman tuloksia saattoi lukea päivän lehdestä. Kotimaan osiossa HeSa kertoi vähemmän eettisistä toimintatavoista julkisuuteen joutuneen Talvivaaran kaivoksen  laajentumissuunnitelmista, jotka toteutuessaan pakottaisivat alueen asukkaat myymään kotinsa – vaikka pakolla, sanoo ylitarkastaja työ- ja elinkeinoministeriön kaivososastolta – ja muuttamaan muualle.

Pluto edustaa kaikkea, mikä on piilossa maan alla kuten mineraaleja ja öljyä ja myös kaikkea sitä tiedostamatonta, jonka olemme kaivaneet syvälle mielemme sopukoihin. Se on myös vallan ja moraalin planeetta. Kauris puolestaan on suuryritysten ja varsinkin rahamaailman oma merkki. Uranus on yksilö, Oinaassa rohkea ja kapinallinen yksilö. Se edustaa myös yhteistä hyvää. Nämä kaksi ovat Talvivaarassa vastakkain.

Moraalitonta yritysmaailmaa edustaa myös Talvivaaran kanssa saman aamun lehteen päässyt konepajakonserni Metso, joka jakaa toisella kädellä osinkoa osingon päälle hyvän tuloksen kunniaksi ja toisella irtisanomisilmoituksia.

Ko­ne­pa­ja­yh­tiö Met­son il­moi­tus laa­jois­ta ir­ti­sa­no­mis­suun­ni­tel­mis­ta on nos­ta­nut kes­kus­te­lun yri­tys­ten yh­teis­kun­ta­vas­tuus­ta. Met­so il­moit­ti tiis­tai­na aloit­ta­van­sa yh­teis­toi­min­ta­neu­vot­te­lut 630:n pa­pe­ri­ko­ne­lii­ke­toi­min­nan työn­te­ki­jän ir­ti­sa­no­mi­ses­ta eri puo­lil­la Suo­mea.

Vain viik­koa aiem­min yh­tiö il­moit­ti ai­kees­taan mak­saa osak­keen­omis­ta­jil­leen yli­mää­räi­nen osin­ko. Ir­ti­sa­no­mi­set tuot­tai­si­vat yh­tiöl­le noin 30 mil­joo­nan eu­ron vuo­sit­tai­set sääs­töt, ja yli­mää­räi­set osin­got oli­si­vat yh­teen­sä noin 75 mil­joo­naa eu­roa.

HeSa 20.9.2012

USA:n presidenttivaalikampajasta puolestaan uutisoitiin, että Pluto Kauriissa (Mick Romney) sanoi edustavansa vain niitä amerikkalaisia, jotka maksavat veronsa, johon Uranus Oinaassa (presidentti Obama, jonka kannattajien Romney sanoi olevan veroja kiertäviä, avustuksilla eläviä loosereita) vastasi oppineensa, että presidentti edustaa koko kansaa.

Suutarin kengätön lapsi

Vaikka tämän aikakautemme merkittävimmän kosmisen asetelman vaikutukset ovat nähtävissä päivittäin mediassa ja myös lähipiirissäni sattuu ja tapahtuu, unohdan säännöllisesti, että altistun Pluton ja Uranuksen energioille myös itse. Minulle olisi pitänyt olla päivänselvää, ettei hammaslääkärillä käynti mene ihan niin kuin Strömsössä, mutta silti tapahtunut tuli täysin puskista.

Ohitusta tekevä Pluto on syntymäkartallani 6.huoneessa. Se on arkisten rutiineiden huone, josta käsin hallinnoidaan myös akuutteja terveyteen liittyviä asioita. Huoneen kulma eli alkupiste on Kauriissa. Kauriin hallitseva planeetta on Saturnus, joka edustaa lääketieteellisessä astrologiassa luita ja hampaita.

Kun Pluto astui 6.huoneeseeni vuonna 2008, aloin viettää enemmän aikaa hammasklinikalla kuin konsanaan ystävieni seurassa. Vuosi sitten kuvittelin suurimpien operaatioiden olevan takana. Mutta maanantaina suuri puhdistaja Pluto löysi suustani heikkoja kohtia ja pettäviä rakenteita, joita en edes voi hoidatuttaa opiskelijatöinä asevelihintaan vaan tilanteen akuutin luonteen vuoksi joudun asioimaan täysihintaisilla lääkäreillä.

Kuudetta huonetta kutsutaan myös kriisien huoneeksi, ja kriisi minulle tulikin, kun tajusin, että varovaisimpienkin arvioiden mukaan hoitolasku vastaa kolmen kuukauden nettopalkkojani.

Toisaalta: Ellen olisi mennyt nyt hammaslääkäriin muissa asioissa, suussani muhiva aikapommi olisi jäänyt löytymättä ja seuraamukset olisivat saattaneet olla huomattavasti suuremman kriisin paikka kuin vyötäni kuukausien ajan kiristävä hammaslääkärin lasku.

Pluto todella mullisti arkeni paljastuksellaan, mutta kaikki tapahtuu syystä ja juuri silloin, kun on tarkoitus. Tähän filosofiseen näkemykseen päädyin kyllä vasta shokin, itkun ja paniikin jälkeen.

Elämäntaidon opetusta

Pluto opettaa luopumista ja nahan uudelleen luomista, elämän kiertokulkua ja jatkuvuutta, olennaiseen keskittymistä, Uranus yhteistä hyvää hyödyttävää edistyksellisyyttä, rajojen rikkomista, itsestäänselvyyksien kyseenalaistamista ja uskallusta kulkea omaa polkuaan.

Tällä myllyllä, jossa maailmaa ja meitä sen mukana parhaillaan pyöritetään, on siis tarkoituksensa. Pitää vain keksiä, mikä se tarkoitus tarkalleen ottaen omalla kohdalla on. Kyse ei ole koskaan pelkistä hampaista.

Taivaalla ei olisi tähtiä,
jos meidät olisi tarkoitettu kävelemään pimeässä.

Nick Anthony Fiorenza

 

2 kommenttia

    1. On taas hienoa nähdä, miten planeetat toimivat (vaikka olisinkin voinut jäädä ilman hammasoperaatiota). Mielenkiinnolla odotan, mitä viikonloppu tuo tullessaan. Taidan mennä kanakoppiin, koska täysikuu ja Uranus istuvat Aurinkoni päällä:):

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s