Blineille kaveriksi

Kuva: HeSa

Ohjeen luojan perheessä tätä syötiin uusien perunoiden kanssa ja ohjeesta kirjoittaneen HeSan ruokatoimittajan Katja Bäcksbackan perheessä hapatetun ruisleivän kanssa.

Omassa kodissani lohimousse kuuluu joulun kalapöytään saaristolaisleivän  seuraan, mutta olen todennut sen sopivan kuin nenä päähän myös blinien lisukkeeksi.

Tässä olevat määrät ovat puolet alkuperäisohjeen määristä. Alkuperäisillä moussea tulee huomattavan iso annos. Vaikka se säilyykin muutaman päivän jääkaapissa edellyttäen, ettei sitä missään vaiheessa seisoteta huoneenlämmössä, teen mieluummin pienemmän annoksen kerralla.

Tarvitaan

  • noin 100 g graavisuolattua kirjolohta
  • noin 100 g kylmäsavustettua kirjolohta
  • 1 (puna)sipuli
  • 1 dl kuohukermaa
  • ½ tlk rahkaa
  • ½ tlk kermaviiliä
  • ½ rkl sokeria (jos käytät Hyla-maitotuotteita, sokerin voi jättää pois)
  • ½ tl sitruunapippuria (korvaan tämän sitruunamehulla)
  • ripaus valkopippuria
  • 1/2 dl silputtua tilliä
  • suolaa maun mukaan

Leikkaa lohet pieniksi kuutioiksi ja silppua sipulit hyvin hienoksi. Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi.

Sekoita rahkan joukkoon kermaviili, lohikuutiot, sipulisilppu ja mausteet. Sekoita ainekset keskenään ja lisää lopuksi kermavaahto varovasti nostellen.

Tarkista maku. Anna maustua jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan ennen tarjoamista. Mielestäni maku paranee, jos moussen tekee edellisenä päivänä.

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s