Omanlaisensa joulukonsertti

Maximilian

Max boxissa

Aikaa sitten, silloin kun hurmaava Maximilian-kissani ei ollut vielä poistunut taivaallisille hiirimetsille, palasin eräänä iltana kotiin oltuani poissa koko pitkän päivän.

Normaalisti Max muodosti yhden kissan vastaanottokomitean, joka ohjasi minut vielä ulkokamppeisiini pukeutuneena päättäväisesti tyhjien ruokakuppiensa luo kertoakseen, miten valtavaa kurjuutta se oli joutunut laiminlyöntieni takia sietämään. Mutta sillä kertaa eteisessä ei ollut kissaa vastassa, mikä oli hyvin outoa.

Kuoriuduttuani talvivaatteista menin keittiöön sydän jo hieman syrjällään. En keksinyt poikkeustilanteeseen muuta syytä, kuin että Max ei kyennyt tulemaan minua vastaan.  Mutta pelkoni osoittautui aiheettomaksi.

Löysin Maxin keittiön pöydältä, missä se istui viiksikarvat värähtämättä ja korvat sojossa kuin antennit. Se tuijotti intensiivisesti hyllyssä pöydän päässä olevaa radiota, jonka jätin aina kotoa poistuessani päälle, ettei katti-polo tuntisi oloaan yksinäiseksi. Radiosta tuli parhaillaan linnunlaulujen toivekonsertti.

Maximilian ei ollut kissa, joka olisi ihmetellyt esimerkiksi televisioruudussa näkyvää liikettä. Yritin saada sitä kiinnostumaan omasta mielieläinohjelmastani Animal Hospital, mutta ainoastaan ohjelman alkujuonnossa esiintynyt kirkkaanpunainen jättipapukaija teki Maxiin vaikutuksen. Papukaijan poistuttua ruudusta myös Max poistui ruudun äärestä.

Mutta nyt siis oli vihdoin löytynyt ohjelma, joka kiinnosti kissaani. Se istui hievahtamatta paikallaan radiota tuijottaen toivekonsertin loppuun asti. Mahtoiko se muistella lämpöisiä kesäpäiviä ja lempeää tuulta auringon lämmittämässä turkissaan vai pohtiko se, miten kaikki lukemattomat esiintymisvuoron saaneet linnut oikein sopivat yhteen pieneen laatikkoon?

Maxia ja yhteistä taivaltamme muistellen tapaan kuunnella konsertin joka joulun alla. Käenkukunta keskellä pimeintä talvea antaa lupauksen tulevasta ja tekee hyvää sielulle.

Linnunlaulujen toivekonsertti on ollut Radio Suomen ohjelmassa jo vuosia joulua edeltävänä keskiviikkona klo 18.06-20.00.

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s