Tämä tuskin yllättää ketään, joka on saanut nauttia Uranuksen vaikutuksesta elämäänsä: Kun muut planeetat liikkuvat auringon ympärillä suurin piirtein pystyasennossa kiertorataansa nähden ja pahimmillaankin vain 30 asteen kulmassa, Uranus etenee kyljellään noin 98 asteen kulmassa. Ihan astronomisen oikeasti.

Kuva: http://www.sarkanniemi.fi

Tämä erikoispiirre kertoo siniseksi planeetaksi kutsutusta, astrologiassa vapaudenrakkaaksi ja eksentriseksi kuvaillusta Uranuksesta oleellisimman: se tekee asiat omalla tavallaan eikä koskaan tyydy ajattelemaan: ”Meillä on aina tehty näin”.

Ajankohtaiseksi Uranuksen tekee muutaman viikon kuluttua tapahtuva tähdistön vaihto. Maaliskuun 12.päivä Uranus siirtyy Kalojen tähdistöstä Oinaan tähdistöön, missä se jo vietti kesän 2010, mutta peruutti sitten takaisin Kaloihin.

Kun ulkoplaneetat Uranus, Neptunus ja Pluto vaihtavat tähdistöä, ne aikaansaavat globaalin tason muutoksia. Siirtyminen viimeisestä tähdistöstä, Kaloista, ensimmäiseen eli Oinaaseen, on erityisen merkittävä tapahtuma. Siirron myötä kyseinen planeetta ja me muut sen vaikutuspiirissä olevat aloitamme kokonaan uuden kierroksen elämässämme.

Se että Uranus kävi Oinaan tähdistössä jo aiemmin, saattaa tarkoittaa arjen tasolla sitä, että palaava Uranus tuo mukanaan samoja kuvioita, joista saimme esimakua jo viime kesänä. Toisaalta voi olla, ettei tuo. Uranuksesta kun ei koskaan tiedä.

Auringosta on matkaa Uranukseen lyhimmillään noin 2,87 biljoonaa km. Suuren etäisyyden takia Uranuksen kierros auringon ympäri kestää pitkään: 84 vuotta. Tästä puolestaan seuraa, että Uranus viettää kussakin tähdistössä suhteellisen pitkän ajan, keskimäärin 7 vuotta, kun esimerkiksi kuu pyyhältää kunkin merkin läpi parissa päivässä ja aurinkokin kuukaudessa. Uranus poistuu Oinaasta toukokuussa 2018, mutta käy tälläkin kertaa vielä jäähyväiskäynnillä talvella 2018/2019.

Henkilökohtaisella tähtikartallamme Uranus ehtii tekemään keskimäärin yhden kierroksen koko elämämme aikana, ellemme satu olemaan poikkeuksellisen pitkäikäisiä eli elämään yli 84 – vuotiaiksi. Siksipä Uranuksen osumat karttamme merkittäviin kohtiin ovatkin ”once in a lifetime” -tapahtumia.

Humaani muutosagentti Uranus + (yli)energinen ja (yli)aktiivinen pioneeri Oinas on jännittävä yhdistelmä. Kumpikaan niistä ei ole järin kärsivällinen. Tästä syystä ehkä tuntuvin piirre näiden kahden yhteistyössä on vauhti, jopa vauhtisokeus. Yhdistelmä on myös onnettomuusaltis.

Sekä Uranus, joka hallitsee yhdessä Saturnuksen kanssa Vesimiestä, että punainen planeetta Mars, joka hallitsee Oinasta, ovat hyvin yksilöllisiä. Niiden yksilöllisyydessä on kuitenkin eroja. Uranus vaatii saada toteuttaa omaa yksilöllisyyttään ja suo saman oikeuden myös muille, kunhan yksilöllisyyteen liittyy vastuu yhteisestä hyvästä.  Mars toteuttaa yksilöllisyyttään lapsenomaisen itsekkäästi tyyliin ”Minä, minä, minä ja muista viis”.

Uranuksen tyypillinen – jos tätä sanaa voi Uranuksen yhteydessä käyttää – vaikutus Oinaassa näkynee nopeina uusina alkuina sekä henkilökohtaisella että globaalilla tasolla. Uranus on intuition, innovaation, älynvälähdysten, yllätysten ja sähäköiden muutosten planeetta.

Takeita siitä, ovatko Uranuksen keksinnöt äärettömän hienoja vai totaalisen älyttömiä (siis aivan liian paljon aikaansa edellä), ei ole. Ei, vaikka Uranusta usein kuvaillaan neroksi. Nerouden ja hulluuden ero on tunnetusti kuin veteen piirretty viiva. 

Uranus ottaa riskejä.  Uranus yllyttää: ”Kannattaahan sitä ainakin kokeilla!” Uranus on edistyksellinen kyseenalaistaja, universumin Pelle Peloton, Robin Hood ja Dalai Lama yhdessä ja samassa persoonassa tarkoitan planeetassa.

Jos mielii ottaa ilon irti Uranuksesta omassa elämässään, ei kannata yllättävien, uusien ajatusten, ihmisten ja tilanteiden edessä sanoa automaattisesti: ”Ei, koska ei ennenkään”. ”Ei, koska kukaan ei koskaan”. ”Ei, koska tässä ei ole järjen häivää.”

Jos Jack Kilby, Bill Gates ja Linus Thorvalds olisivat ajatelleet näin, voi olla, etten kirjoittaisi tätäkään tarinaa tai en ainakaan julkaisisi sitä bittiavaruudessa. Kuten tunnettua, Kilby keksi mikrosirun, Gates uskoi sirun käyttöön tiedonkäsittelyssä ja Thorvalds yhdisti innovaation Uranukselle tyypillisen humaanin lähestymistavan.

Kaikilla kolmella on merkittävä aspekti Uranuksen ja auringon välillä syntymäkartallaan, kuten on myös Julian Assangella. Applen perustaja Steve Jobs on toiminut ohitusta tekevän Uranuksen voimalla. Onneksi nämä tavalla tai toisella poikkevat yksilöt ajattelivat: ”Eihän sitä koskaan tiedä, aina kannattaa kokeilla”.

Kuva: http://english.aljazeera.net

Jos tunisialaiset, egyptiläiset ja libyalaiset olisivat tyytyneet ajattelemaan: ”Näin on aina ollut ja näin on aina oleva”, tämän päivän uutissivut näyttäisivät ihan toisenlaisilta. Nyt koko maailma seuraa median välityksellä, kuinka yksilöt (Uranus) ovat yhteisöinä (Kalat) nousseet kapinaan (Uranus) vallanhimoisia (Pluto) hallituksia (Kauris) vastaan. Arabimaailman tapahtumat ilmentävät puhdaspiirteisesti haasteellista Uranus-Pluto -suorakulmaa jo nyt, vaikka se täyttyy vasta 2012. Myös Oinaan vappujuhliin Uranus tuo varmasti mukavasti vauhtia.

Se miten vahvasti syntymä-Uranus toimii tai miten vaikuttavia ohittavan Uranuksen osumat ovat kunkin elämässä, on monen tekijän summa.  Elämme kuitenkin sellaisia aikoja, että ainakin Oinaassa ja muissa ns. kardinaalimerkeissä (Rapu, Vaaka ja Kauris) syntyneiden kannattaa alkaa henkisesti valmistautua jännittäviin, yllättäviin tai jopa uskomattomiin asioihin. 

Eihän sitä koskaan tiedä.

Tietä käyden tien on vanki, vapaa on vain umpihanki.

Aaro Hellaakoski: Runot

5 kommenttia

  1. Mielenkiintoista, Malla. Tulee niin mieleeni ne meidän spontaanit puhelin-kahvikutsut! 😀

    1. Samaa muistin, kun tätä kirjoitin. Ne oli kivat kekkerit. Hieman yllättävät ja uranusmaiset:):

  2. Olen kyllä tuosta ajasta tänne elänyt aivan uskomattomia juttuja, joista en tiennyt kuinka selviän. Ja minulla on ollut Uranuksen neliö päällä Merkuriukseen, Venukseen ja Aurinkoon. Nyt alan pikkuhiljaa vapautua noista järistyksistä. Vaarassa Neptunuksen illuusiot, eli se mitä Uranus särki ja loi, voi kasvaa liian idealistisiksi.

    1. Uranus oli yhtymässä Aurinkooni (Oinas 8 astetta 43″) mm. ensimmäisen Pluto-Uranus -suorakulman aikaan kesäkuun lopussa ja on seilannut jo pitkään Merkuriukseni (0 astetta Oinasta) ja Aurinkoni välillä, En ole tietääkseni kokenut mitään tyypillistä Uranuksen vaikutusta, mutta ehkä tämä paketti (Pluton suorakulma ja Uranuksen yhtymä) on sen sorttinen, että se vaan jyrää ja minä sen mukana.

      Syntymä-Uranukseni on 12.huoneessa ja se on planeetta, jolla stereotyyppisesti ammun itseäni jalkaan. Teen aika-ajoin kaikenlaisia älyttömiä ja äkkinäisiä temppuja, joista maksan seuraamusten muodossa kovan hinnan. Tämän olen yrittänyt koko ajan muistaa nyt, kun Aurinkoni on ”Uranuksen vaikutuksen alainen”.

      Viimeinen Pluto-Uranus suorakulma on täsmälleen Keskitaivaani asteissa. Saattaa olla aika julkinen juttu, mitä silloin (keväällä 2015) tapahtuu :).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s