Taivaalliset treffit

Elämme jännittäviä aikoja. Arkemme on oleva täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita vuodenvaihteen toiselle puolelle.

Tähtitaivaan kommunikaatiovastaava Merkurius valmistautuu jälleen hidasteluvaiheeseen. Sen kiertonopeus laskee Maan kiertonopeutta pienemmäksi perjantaina. Normaalinopeuteen herra Viestittäjä palaa uudenvuodenaattona.

Tämä on kuin kosminen vitsi. Paitsi vuorovaikutuksesta niin myös kaikenlaisesta liikenteestä ja kaupankäynnistä vastaava planeetta heittäytyy puolitehoille tai jopa vastahankaan juuri silloin, kun maapallolla ostetaan kuumeisesti lahjoja, lähetetään valtaosa vuoden viesteistä ja reissataan joukolla mummolaan ja palmurannoille.

Ei ihme, jos lentokoneet pysyvät maassa ja autoilijat ojassa, postinkulku ulkomaille hidastuu ja kotona kaikki tekniset vempaimet käyttäytyvät lajille epätyypillisellä tavalla. Elektroteknisissä asioissa on mukana myös lähtökuopissa eli Sationary Direct -tilassa olevan Uranuksen vaikutus – tämä helpottaa Lucian päivän jälkeen.

Vaikkei Merkurius vielä ”peruutakaan”, se on ollut valmiustilassa jo marraskuusta lähtien. Tähän mennessä koettu on ollut lämmittelyvaihetta. Vastaavasti vaikka virallisesti ”peruutus” päättyy uuteenvuoteen, asiat normalisoituvat vasta tammikuun puolenvälin jälkeen.

Merkurius alkaa hidastelunsa Kauriin tähdistössä. Kauris on hillitty, vakava ja aikuinen merkki. Mutta 18.12 Merkurius siirtyy takaisin suuren humoristin ja universumin matkustusvastaavan Jupiterin tontille Jousmieheen. Tällöin alkanevat näkyä myös taivaalliseksi kujeilijaksi kutsutun Merkuriuksen vähemmän aikuismaiset piirteet.

Kauriin ja Jousimiehen hallitsevat planeetat Saturnus ja Jupiter ovat toistensa vastakohtia. Saturnus supistaa, Jupiter laajentaa. Saturnus on asiallinen tosikko, Jupiter viihdyttävä tarinankertoja. Merkurius puolestaan on tuulella käyvä planeetta; se tekee niin kuin kaveri käskee. Tämä ominaisuus liittyy Merkuriuksen rooliin antiikin jumalperheessä, jossa Merkurius oli jumalten viestinviejä. Sillä ei ollut omaa agendaa vaan se teki hommia muiden toimeksiannosta.

Haasteelliseksi tilanteen on viime viikkoina tehnyt se, että Merkuriuksen matkaseuralaisena on ollut Mars. Merkuriuksen pian alkavan hidastelun ansiosta Mars ja Merkurius ovat vaikutusetäisyydellä toisistaan vielä hyvän tovin.

Marsilla on hyvät ja huonot puolensa kuten muillakin planeetoilla.  Mars potkaisee asiat ripeästi alkuun ja toimii, kun muut vasta suunnittelevat. Mars katsoo tulevaisuuteen eikä mieti, että ”meillä tämä on aina tehty näin”. Mars uskaltaa mennä sinnekin, missä muut pelkäävät. Mars on taistelija.

Mars on myös sähäkkä, äkkipikainen ja kärsimätön, pahimmillaan agressiivinen, mistä johtuu Marsiin yleisesti yhdistettävä onnettomuus -effekti. Marsilta myös unohtuvat usein ”muut”, sillä tähtitaivaan ensimmäisen merkin Oinaan hallitsevana planeettana Mars ajattelee ensisijaisesti itseään.

Marsin seurassa Merkuriuksen suusta tulee mitä sattuu sammakoita, koska nopeus päihittää harkinnan. Aikataulut eivät pidä, koska suunnittelu on vajavaista. Tulikivenkatkuiset kommentit lisääntyvät, koska kärsivällisyyttä koetellaan. Tappelutkaan eivät ole mahdottomuuksia. Liikenteessä saattaa toteutua seuraava yhtälö: Peruuttava Merkurius (haasteellinen liikenne) + Mars (raivo) = Road Rage. Onneksi nämä kaksi ovat joululiikenteen aikaan jo erkaantuneet toisistaan.

Yksi monista kosmisesti jännittävistä ajankohdista lähitulevaisuudessa on 14. joulukuuta. Silloin peruuttava Merkurius paluumatkalla takaisin Jousimieheen kohtaa vastakkaiseen suuntaan matkaavan Marsin silmästä silmään eli samassa asteessa Kauriin tähdistössä. Lisäulottuvuuksia asetelmaan tuo täsmälleen samaan kohtaan maailmakaikkeutta ko. päivänä heti aamukuuden jälkeen osuva suuri puhdistaja Pluto.

Se mitä tällä kolmikolla on mielessä, alkaa selvitä lähipäivinä. Pluton (paljastaja) suuri luuta lakaisee tieltään Kauriissa (hallitus, viranomaiset, liike-elämä, suuret organisaatiot) petollisia hallituksia, luutuneita valtarakenteita ja liike-elämän epäeettisiä käytäntöjä. Wikileaks on puhdaspiirteinen ilmentymä Pluton ja Kauriin yhteistyön viimeaikaisista saavutuksista.

Mahdollisesti joulukuun 14.päivän kosmisessa kohtaamisessa Mars sanoo ACTION! ja käynnistää hallituksia ja muita suuria ja/tai virallisia organisaatioita (Kauris) koskevan vanhan (peruuttava Merkurius), mutta salassa pidetyn (Pluto) tiedon (Merkurius) paljastusten (Pluto) päänäytöksen. Muuttaako ”ukkosenjohdatin” (Mars) Assange mielensä (peruuttava Merkurius) ja tekeekö hän mullistavan (Pluto) diilin (peruuttava Merkurius) valtaapitävien (Kauris) kanssa?

Kahden henkilökohtaisen planeetan, Marsin ja Merkuriuksen, liittyminen ulkoplaneetan  seuraan tuo tapahtumat pienen ihmisen arjen tasolle. Yhdistelmä saattaisi ilmetä esim. kiivaana (Mars), mutta puhdistavana (Pluto) väittelynä jostain vanhasta asiasta (peruuttava Merkurius). Tai massiivisena (Pluto) liikenneonnettomuutena (Peruuttava Merkurius+Mars). Tai maanalaisten (Pluto) tietoliikennekaapeleiden (Merkurius) rikkimenona (Mars).

Vaikka Marsia usein pidetään planeettaperheen ongelmalapsena, on muistettava, että kullakin planeetalla on sille paremmin ja huonommin sopivat merkit. Planeetan hallitsema oma merkki on aina paras. Siellä planeetta on kuin kotonaan, voimansa tunnossa, ja käyttäytyy yleensä mallikkaasti.

Planeetoilla on myös merkki, jossa planeetta on kuin kutsuttu ja pidetty vieras ja jossa se myös pistää parastaan. Mars on tässä ylennyksen tilassa juuri Kauriin tähdistössä. Tästä syystä on hyvinkin mahdollista, että Mars näyttää meille parhaan puolensa.

Ehkä se toimii Kauriissa yhtä arvokkaasti ja konservatiivisen kohteliaasti kuin isäntänsä, vanhempi herrasmies Saturnus, eikä niin kuin tulisieluinen nuori huligaani (vaikka en kyllä pistäisikään rahojani likoon tälläisen täydellisen metamorfoosin puolesta).

Kolmen planeetan kohtaamispaikka kunkin syntymäkartalla paljastaa, missä kontekstissa tapahtumat ilmenevät. Trion kontaktit kartan muihin planeettoihin vaikuttavat niin ikään lopputulemaan samoin kuin se, miten vaikuttavia nämä planeetat ovat syntymäkartalla.

Omalla kartallani Mars, Merkurius ja Pluto kohtaavat 6.huoneessa. Se on palvelijoiden, tuotantoeläinten ja alaisten huone ja myös huone, joka liittyy arjen rutiineihin sekä terveysasioihin. Koska em. ”hallittavia” ei ole, tulkitsen planeettojen kohtaamisen tarkoittavan sitä, että tuttu ja nuori (peruuttava Merkurius), menestyvä ja intohimoinen mies (Mars Kauriissa) tulee ja mullistaa (Pluto) arjen rutiinit (6.huone).

Jos tämä ei käy, voisinko saada punaisen urheiluauton (Mars+Merkurius) helpottamaan mullistavalla tavalla (Pluto) työmatkojani (6.huone+ Merkurius)?

Sen sijaan en toivo työmatkalla katkennutta (Mars) kättä (Merkurius), joka todella mullistaisi rutiinini.

Saisinko mieluummin vaikka intohimoisen viestin, joka pistää arkeni uusiksi?

Tai ihan mitä tahansa kivaa, kiitos.

2 thoughts on “Taivaalliset treffit

  1. Hyvin kuvasit tuota Marsia! Kun juuri itsekin kasasin Mars-tietoa ja varsinkin tuosta kuviostani synt.kartalla, Jupiter neliö Mars, jota nyt tuo perääntyminen tuplaa, jos triplaakin. Hirvittää ihan! Haittaako, jos otin pienen kopion Mars-blogiini ja linkitän sen blogiisi?

    • Mars ihanainen kun on oma planeetta, niin sen ketkut ovat aika tuttuja. Onneksi Marsinkin energian voi pyrkiä käyttämään positiivisella tavalla, vaikka sen maine on ärhäkkä ja onnettomuutta tuova.

      Ohitusta tekevä Mars häärää raha- ja arvohuoneessani seuraavat puoli vuotta. Toivon, että se osoittautuisi myönteisellä tavalla yhtä tehokkaaksi täällä kuin on osoittautunut muissakin kuvioissa. Näyttäisi ainakin lupaavalta, kun syntymä-Mars on Kauriissa ja syntymä-Venus Härässä eli molempiin ohittava on kolmiossa.

      Linkitä rauhassa ja kopioi, hauskaa, jossa tästä vaatimattomasta astron tajustani on jotain iloa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s